Hlavní obsah

Erat se blýskl. Připravil vítězný gól, který padl tři desetiny sekundy před koncem prodloužení

Phoenix

V hokeji se vyplatí bojovat o vítězství opravdu do poslední sekundy. V nočním utkání NHL z úterý na středu to názorně ukázali hokejisté Arizony Coyotes, kteří porazili Edmonton 2:1 gólem, který padl tři desetiny sekundy před koncem prodloužení. Celou akci přitom založil český útočník Martin Erat.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Hokejisté Arizony Coyotes Oliver Ekman-Larsson (vpravo) a Sam Gagner slaví vítězství nad Edmontonem.

Článek

Rodák z Třebíče se puku zmocnil před vlastní brankou, a přestože o něj na chvilku přišel, dokázal ho vybojovat zpět a prokličkovat se s ním až na útočnou modrou čáru. Po rychlé předávce se Samem Gagnerem se kotouč dostal k Oliveru Ekmanu-Larssonovi, jenž parádní ranou zápas rozhodl.

Švédský obránce dal v této sezóně už třetí gól v prodloužení. Když tentokrát překonal brankáře Bena Scrivense, svítil na časomíře zbývající čas utkání 00,3. „Vítězství jsou velká zábava. Už jsem skoro zapomněl, jaký je to pocit," připomněl autor vítězného gólu přerušení devítizápasové série porážek Kojotů.

Ekman-Larsson už měl přitom za sebou dlouhé střídání, ale rozhodl se podniknout ještě jeden útočný výpad. A vyplatilo se. „Podíval jsem se na kostku a zbývalo ještě patnáct sekund. Už jsem byl ale na ledě minutu a půl a měl jsem toho plné zuby. Když jsem ale viděl, že kluci udrželi puk, řekl jsem si: Fajn, tak do toho ještě jednou půjdu," vracel se k rozhodujícímu momentu Švéd.

Reklama