Hlavní obsah

Eliáš bavil NHL! Podívejte se na jeho krásné góly proti Bleskům

New Jersey

Minulý týden se v zámoří stal hvězdou sestřihů montrealský Jiří Sekáč, který uspěl s fintou známou jako spin-o-rama. Nyní tímto kouskem zaujal také veterán Patrik Eliáš. Aby toho nebylo málo, zkušený útočník Ďáblů navrch rozhodl duel povedeným trestným střílením.

Foto: ČTK/AP

Patrik Eliáš se raduje z gólu

Článek

Eliáš vstřelil v první třetině gól na 2:0, když drzou otočkou oblafl obránce Matta Carlea a vzápětí bekhendovou střelou zaskočil brankáře Nabokova. Asistenci u této parádní trefy si připsal další Čech Martin Havlát.

„Spin-o-ramu jsem dělal několikrát, ale měl jsem trochu štěstí, to bezpochyby. Když děláte tuhle kličku, musíte na tom mít prostor," vysvětloval Eliáš novinářům po zápase a zmínil, že za svůj zásah vděčí i slabší chvilce gólmana Jevgenije Nabokova. „Nabby to trochu nezvládl," dodal český útočník.

Tampa Bay, v jejímž dresu nastoupila trojice Čechů - Ondřej Palát, Radko Gudas a Andrej Šustr - dokázala vyrovnat na 2:2 po brankách Stamkose a Kučerova. Na řadu tak muselo přijít prodloužení a následně i samostatné nájezdy.

V nich postupně selhali Gomez, Stamkos, Zajac a Kučerov. Ve třetí sérii se pro kotouč rozjel Patrik Eliáš, který nejprve naznačil střelu, poté zamíchal s pukem a nakonec Nabokova obelstil kličkou do bekhendu.

A když Keith Kinkaid při nájezdu Drouina včas zasáhl betonem, mohla se v New Jersey slavit výhra. Kromě Eliáše a Havláta se v týmu domácích radovali i další dva Češi - Jaromír Jágr a Marek Židlický. Celkem se tak na ledě potkalo hned sedm Čechů.

Reklama

Související témata: