Hlavní obsah

Erat se dohaduje s Nashvillem, zvažuje angažmá v Rusku

KRAVAŘE

Český hokejový reprezentant Martin Erat se zatím nemůže shodnout s Nashvillem na nové smlouvě a možná zamíří do Ruska. Juniorský mistr světa z Moskvy z roku 2001 zatím nedostal od Predators adekvátní nabídku. Do 3. září bude mít Erat určitě jasno, protože v tu dobu se uzavírá přestupové okno v ruské superlize.

Foto: PRÁVO

Martin Erat.

Článek

"Zatím se s Nashvillem nic nepohnulo. Je to padesát na padesát," řekl Erat ČTK v Kravařích na soustředění širšího výběru pro olympijské hry v Turíně. Konkrétní jméno ruského klubu neprozradil, jen to, že nabídka není z Moskvy. "Nechci k tomu víc říci, protože jsem se tam ještě nedohodl. Já bych byl třeba rád v Moskvě, ale velké peníze mi nabízejí jinde."

Nebude hrát pod cenou

V ročníku 2003/04 měl Erat příjem v Nashvillu 660 tisíc dolarů. V loňské sezóně při výluce v NHL patřil k hlavním oporám vicemistra ze Zlína. Letos zůstává spolu s Adamem Hallem jediným chráněným volným hráčem v dresu Predators, ale do zámoří nechce jít hrát pod cenou. "Jejich nabídka není ideální, měl bych se cenit víc. Nechci hrát za tolik co předtím. Buď mi splní mé požadavky, nebo půjdu do Ruska," pokračoval Erat.

Zájem o něj měly ruské kluby již v uplynulém ročníku, ale Erat chtěl odehrát celý ročník ve Zlíně. "Nikdy předtím jsem neodehrál sezónu v české extralize a chtěl jsem se ukázat českým lidem. To jsem splnil a jsem rád, že jsem tady mohl působit," prohlásil útočník, který v dresu Hamé nasbíral v celkových 64 duelech včetně play-off 55 bodů za 27 branek a 28 asistencí.

Rusko prý není tak špatné

Nyní však už dává přednost finanční stránce svého nové angažmá. "NHL znovu začala a já se nemůžu koukat nalevo nebo napravo. Hokejový život je krátký a já budu hrát tam, kde mi dají lepší finanční nabídku," přiznal Erat. Návrat do Nashvillu ho sice láká, ale za určitých podmínek. "Nashville byl můj domov. Když se tam ale nedohodnu, v Rusku finančně tratit nebudu. Superliga je taky kvalitní a zahraju si tam super hokej," dodal. V dresu Predators odehrál v NHL během tří sezón 183 utkání a nasbíral 90 bodů za 26 tref a 64 přihrávek.

Odchodu na východ se nijak nebojí, podmínky jsou tam podle něj kvalitní. "Mluvil jsem o Rusku s Jardou Jágrem i dalšími kluky. Říkali, že to tam není tak špatný, jak se vykládá. Mám jen pozitivní informace," prohlásil Erat. Navíc je prý dostatečně přizpůsobivý. "Zvyknout jsem si musel na všechno. Hrál jsem v juniorech v Kanadě, pak v Americe. Nebylo to nikde lehké. Kde mě platí, tam jsem doma," dodal vítěz slavného juniorského Memorial Cupu s týmem Red Deer z roku 2001.

Reklama

Související témata: