Hlavní obsah

Tlustý neřeší, jestli bude volný pro Růžičku. Třeba mě Carolina vymění, vnímá nejistotu

Toronto

Jednou asistencí přisel k výhře Caroliny (4:1) na ledě Toronta. Podruhé v řadě mohl český útočník Jiří Tlustý jásat po vítězném zápase v NHL. Nezvyklé v případě týmu, který je až patnáctý v tabulce Východní konference. Ztrácí na elitní celky. Těžko bude probouzet postupové naděje.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Jiří Tlustý (19) se spoluhráčem z Caroliny Jeffem Skinnerem v utkání s Buffalem.

Článek
Fotogalerie

Nebo snad přece jen znamenají duely v Ottawě a Torontu obrat v sezóně? „Dva zápasy, to zase mnoho neznamená,“ je jasné Tlustému. „Ale je to dobře, obě utkání byla venku a v mužstvu je teď dobrá nálada.“

S ohledem na ztrátu by zřejmě mohl být volný pro mistrovství světa, kde už si v minulosti zahrál. Lákala by ho účast v Praze, pokud Carolina vskutku nepostoupí do bojů o Stanley Cup?

„Zatím to neřeším, protože jsem po této sezóně volným hráčem a nevím, jestli nebudu před uzávěrkou vyměněn,“ vnímá nejistotu pro příští týdny. Nemusí mít volno. A otázkou je i zájem kouče Růžičky. „Zatím je moje budoucnost ve hvězdách,“ podotýká dále Tlustý, ale přiznává, že by rád zůstal právě v Carolině. A to by pak volno mohl mít.

„Už jsem tam doma a navíc hraju v první útočné řadě, což je super. Vážím si toho, ale musíme podávat i super výkony,“ říká útočník, který má na kontě zatím 11 gólů v sezóně. Z toho tři dal hned zkraje ročníku proti Islanders, kteří se stali šlágrem NHL. Vedou Východní konferenci.  „Vyměnili hodně hráčů, investovali, je to znát,“ připomíná Tlustý.

Reklama

Související témata: