Hlavní obsah

O výměnu z New Jersey si sám říkat nemusím, ví Jágr

Praha

Před sebou mají ještě osmadvacet zápasů základní části NHL, jenže šance hokejistů New Jersey, že se probojují do bojů o Stanley Cup, jsou kvůli vysoké ztrátě na postupové pozice jen teoretické. Takřka nulové... Proto stále sílí spekulace, že se Ďáblové do 2. března, kdy v zámořské soutěži vyprší uzávěrka přestupů, zbaví útočníka Jaromíra Jágra za někoho perspektivnějšího. Sama česká 68 o výměnu prosit nehodlá, překvapením by ale pro něj rovněž nebyla...

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) před útočníkem Ottawy Senators Kylem Turrisem (vpravo).

Článek

„Mám pocit, že o ni nemusím žádat. Pokud to bude užitečné pro tým, půjdu pryč. Když budou (Devils) cítit, že za mě přišla dobrá nabídka, vymění mě. Prostě si o ni nemusím sám říkat," řekl Jágr serveru nj.com. „Máme stále šanci (na play off)? Nevím. Bez ohledu na to, je to (výměna) mimo mou kontrolu," dodával muž, který v neděli oslaví 43. narozeniny.

Nebylo by to v posledních letech poprvé, kdy by byl Jágr těsně před uzávěrkou přestupů vyměněn z klubu, který již nedisponuje nadějí na vyřazovací boje. V roce 2013 jej Dallas poslal do Bostonu, se kterým následně dokráčel až do finále Stanley Cupu.

Připravený musím být tak jako tak, říká Jágr

Dvojnásobný vítěz poháru pro vítěze NHL však datum 2. března nemá zakroužkované v kalendáři. „Uzávěrce přestupů nevěnuju pozornost. Jsem profesionál, jenom makám, ještě víc než kdy dřív. Pokud zůstanu, tak zůstanu. Když ne, pořád musím být připravený. Protože pokud mě někdo bude chtít, bude ode mě očekávat dobré výkony. A to platí, i kdybych zůstal v Devils. Takže musím pracovat tvrději než kdy jindy, abych všechny ujistil, že jsem dobrý," nechce se Jágr rozptylovat.

Ani generálního manažera Ďáblů Lou Lamoriella prý přestupový deadline nevzrušuje. Byť mu to věří jen málokdo... Místo toho Jágra vychvaluje. Snad proto, aby nalákal konkurenci? „Co o něm říkat? Mluvit o formě, do které se dostal, o lásce ze hry nebo oddanosti k hokeji? Pořád je to obrovský talent."

Talent, kterého se Ďáblové během následujících tří týdnů zbaví za někoho perspektivnějšího nebo výběr ve draftu? „Abych byl upřímný, opravdu nevím. Není to v mých rukách," přesvědčuje Jágr.

Přestoupí Jaromír Jágr před play off z New Jersey do jiného klubu?
Ano
86,9 %
Ne
13,1 %
Celkem hlasovalo 25817 čtenářů.

Reklama

Související témata: