Hlavní obsah

Odejde z Devils? Některé týmy mají z mých nároků obavy. Zbytečně, říká Jágr

Praha

Znovu zopakoval, že sám od sebe za generálním manažerem a toho času i dočasným koučem New Jersey Lou Lamoriellem s žádostí o výměnu do jiného klubu nepůjde. Ze slov hokejového útočníka Jaromíra Jágra se ale dá vyčíst, že by se odchodu do týmu s nadějemi na vyřazovací boje nebránil. V Devils se jich totiž s takřka stoprocentní jistotou nedočká, klub ztrácí na postupové pozice dvanáct bodů.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr z New Jersey (vpravo) bojuje o puk s Davidem Boothem z Toronta.

Článek

„Nezáleží na tom, co chci já. Život mě naučil, že někdy pro mě není nejlepší to, co chci. Zjistil jsem, že cokoliv se přihodí, je nakonec to nejlepší," prohlásil v rozhovoru pro northjersey.com Jágr, jenž v neděli oslaví třiačtyřicáté narozeniny.

Svůj věk ale bere jen jako číslo. Stále je přesvědčený, že NHL má co dát. „Vím, v čem jsou mé přednosti. Pořád cítím, že jsem dostatečně silný na to, abych kohokoli překonal, aspoň co se držení puku týká. Ať už je to pravda, nebo ne, já tomu pořád věřím. Možná už nevynikám ve hře jeden na jednoho, jak jsem byl zvyklý, ale pořád mám silné stránky."

Můžu hrát v jakékoli lajně, hlásí Jágr

Právě díky svým bohatým zkušenostem je přesvědčen, že v bojích o Stanley Cup by svému možnému novému zaměstnavateli byl přínosný. „Mám pocit, že ve svém věku můžu hrát v jakékoli lajně. Hokej se totiž změnil. Už to není tak, že v první řadě hrají ti nejlepší, ve druhé ti o trochu horší, třetí je na forčeking a ve čtvrté jsou tvrďáci. Většina mužstev má všechny lajny schopné dávat góly. Proto je jedno, jestli jste v první lajně. V tomto směru jsem se změnil," připouští Jágr.

Výměnu krátce před uzávěrkou přestupů, která je letos stanovena na 2. března, zažil už před dvěma lety. Tehdy se stěhoval z Dallasu do Bostonu, s nímž dokráčel až do finále Stanley Cupu. Jágr ale přiznává, že letos se jeho možná změna dresu skloňuje častěji. Podle zámořských spekulací by o jeho služby mohli mít zájem znovu Bruins, stejně jako Pittsburgh, v němž svou kariéru v NHL odstartoval a získal s ním dvakrát Stanleyův pohár. Jágrův agent Petr Svoboda se už v sobotu v Montrealu sešel s Lamoriellem.

„Myslím ale, že některé týmy mají u mě obavy, že chci hrát v první lajně a chodit na přesilovky. To ale není pravda! V New Jersey jsem ve třetí řadě, hraju okolo patnácti minut za zápas, někdy se nedostanu ani na přesilovku a stejně jsem spokojený. Teda ne spokojený, ale dělám si svou práci, jak nejlíp umím," razantně vyvrací české 68 spekulace.

NHL chce hrát dál. I kdyby měl jít nejdřív na zkoušku

S devětadvaceti kanadskými body za jedenáct gólů a osmnáct asistencí zůstává nejproduktivnějším Ďáblem v sezóně, přestože za posledních deset zápasů zaznamenal jen dvě branky a stejný počet nahrávek. I kvůli tomu, že na ledě netráví tolik času, jako v listopadu a prosinci.

„Zcela určitě byla moje role na ledě zredukována, ale nevadí mi to a neznepokojuju se tím. Nepotřebuju hrát dvacet minut, chci si jen být jistý, že se budu cítit dobře, až přijde ten správný čas. Nikdy nevíte," říká tajemně.

Ať už se výměny dočká, nebo ne, v jednom má jasno. I v příští sezóně chce Jágr dál hrát v NHL. „Protože ji miluju! Nevzdávám se, i kdybych měl jít nejdřív někam jenom na zkoušku. Budu na to připravený a věřte mi, že bych na zkoušce uspěl a do týmu se dostal," uzavírá Jágr, kterému po tomto ročníku končí smlouva a stane se tak volným hráčem.

Přestoupí Jaromír Jágr před play off z New Jersey do jiného klubu?
Ano
86,9 %
Ne
13,1 %
Celkem hlasovalo 25817 čtenářů.

Reklama

Související témata: