Hlavní obsah

Šok pro Sekáče. Stěhuje se z Montrealu do Anaheimu

Praha/Montreal

Dvaadvacetiletý hokejový útočník Jiří Sekáč mění dres v zámořské NHL a z Montrealu putuje do Anaheimu. Opačným směrem se stěhuje stejně starý forvard Devante Smith-Pelly.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Útočník Montrealu Jiří Sekáč (vpravo) v souboji s Shanem O'Brienem z Floridy. during the second period of an NHL hockey game Thursday, Feb. 19, 2015, in Montreal. (AP Photo/The Canadian Press, Paul Chiasson)

Článek

"Dověděl jsem se tu zprávu a byl to pro mě šok. Současně se ale těším do svého nového působiště. Doufám, že v kádru Ducks dokážu, že na to mám," citoval českého hokejistu server rds.ca.

Bývalý hráč pražského Lva podepsal loni v létě v Montrealu dvouletou smlouvu a při své premiérové sezóně za oceánem odehrál v barvách Canadiens padesát zápasů, v nichž nasbíral šestnáct kanadských bodů za sedm branek a devět asistencí. V posledních 21 odehraných zápasech byl ale bez gólu.

"Chci poděkovat vedení Canadiens, spoluhráčům a všem fanouškům. Od prvního dne jsem se tady cítil jako součást rodiny," reagoval 22letý kladenský odchovanec, který v uplynulých týdnech laboroval se zdravím, na svém twitterovém účtu po oznámení trejdu.

Reklama