Hlavní obsah

V pátek začínají přípravné zápasy na nový ročník NHL

NEW YORK

Po roční pauze způsobené výlukou se v zámoří opět mohou vydat hokejoví fanoušci na stadiony týmů NHL. V pátek totiž na třech z nich odstartují přípravné zápasy na nový ročník prestižní soutěže a do 2. října se odehraje celkem 111 utkání. O tři dny později začne liga a hned úvodní den se představí poprvé v historii všech 30 celků.

Článek

V pátek začne program herní přípravy duely Caroliny s Washingtonem, Edmontonu s Calgary a Phoenixu s Minnesotou. Obhájci vítězství ve Stanleyově poháru z Tampy Bay se představí poprvé v pondělí na ledě Detroitu. New York Rangers s Jaromírem Jágrem a početnou českou enklávou začne o den později na Long Islandu v městském derby proti Islanders.

Několik zápasů je naplánováno i mimo města, kde se NHL hraje. Ve Spojených státech amerických hostí předsezónní duely Binghamton, Grand Forks, Hershey, Kansas City, Las Vegas, Manchester, Rochester, Trenton a Wilkes-Barre, v Kanadě Hamilton a Moncton.

Nová kolektivní smlouva mezi NHL a NHLPA, která zavedla klubům platové stropy, zasáhla přestupový trh a příznivci tak budou moci od pátku sledovat, jak se uvedou v klubech nové hvězdy.

Vedení soutěže se také rozhodlo pozměnit některá pravidla, aby zatraktivnilo soutěž, pomohlo k plynulosti hry, chránilo technické hokejisty a přispělo ke zvýšenému počtu branek. Pomoci k tomu má zmenšení výstroje brankářů, přísnější trestání nedovolených zákroků, zvětšení útočného pásma či zrušení ofsajdu na střední červené čáře. Po nerozhodných zápasech i po prodloužení navíc určí vítěze samostatné nájezdy.

Reklama