Hlavní obsah

Parádní přihrávka! Kanaďan předvedl nápadité řešení přesilovky

Columbus

Jordan Eberle v duelu svého Edmontonu s Columbusem potvrdil, že je ve formě. Kanadský útočník si v posledních čtyřech utkáních připsal celkem osm bodů za tři góly a pět asistencí. V zámoří naposledy zaujal především přihrávkou na gól Naila Jakupova při přesilovce pěti proti třem.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Jordan Eberle oslavuje gól do sítě Columbusu.

Článek

Pro Edmonton to byl již třetí zásah v přesilové hře během utkání. Celkově Olejáři dokázali potrestat polovinu ze šesti vyloučení Columbusu a zaslouženě tak vedli na začátku poslední třetiny 4:3.

Eberle už v zápase jednou skóroval, když využil početní výhodu po přihrávce Ryana Nugenta-Hopkinse. A k podobné situaci došlo i ve třetím dějství. Tentokrát však Čtyřiadvacetiletý útočník nepálil přímo na bránu, ale nápaditou zadovkou posunul kotouč mezi svými bruslemi do palebné pozice Nailu Jakupovovi. Ruský spoluhráč pak prostřelil svého krajana Bobrovského v bráně Blue Jackets. Na oficiálních stránkách NHL byl tento moment označen jako hlavní video dne.

Pohledná akce nakonec kanadskému klubu přinesla pouze bod, protože Columbus ještě dokázal vyrovnat gólem Scotta Hartnella na 4:4 a následně rozhodnout klání v samostatných nájezdech.

Reklama