Hlavní obsah

Flyers mají pro zbytek sezóny nový cíl: pomozme vyhrát Voráčkovi bodování!

Philadelphia

Nedělní výhrou Bostonu na ledě Caroliny přišli i o teoretickou naději na postup do bojů o Stanley Cup, hokejisté Philadelphie ale přesto mají ve zbývajících šesti zápasech základní části NHL o co hrát. Letci otevřeně přiznávají, že hlavním cílem se nyní stává dopomoci svému spoluhráči Jakubu Voráčkovi k zisku Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování dlouhodobé fáze soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Letec Jakub Voráček.

Článek

To se v historii NHL ještě žádnému hráči Flyers nepovedlo. Nejblíže tomu byl v sezóně 1994/95 Eric Lindros, nakonec mu ale trofej o chloupek utekla. Ve výlukou zkráceném ročníku tehdy kanadský útočník zaznamenal 70 bodů, stejně jako Jaromír Jágr. Ve prospěch českého útočníka ale rozhodl větší počet vstřelených branek.

Teď celá Philadelphie cítí další šanci. Voráček aktuálně ztrácí na třetím místě tabulky produktivity bod na Johna Tavarese z NY Islanders a tři body na lídra Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu. Kladenský odchovanec ale, stejně jako v průběhu celé sezóny, nechce o svém případném triumfu moc přemýšlet.

„Musím se starat jenom o sebe, a když to vyjde, tak to prostě vyjde. Jasně že bych se necítil špatně, kdybych vyhrál, ale těžko se mi o tom teď přemýšlí, když je kolem mě (v bodování) tolik skvělých hráčů. Dál budu hrát svůj hokej a doufat, že ještě udělám několik bodů a vyhraju," prohlásil Voráček po sobotní porážce Letců 2:3 po nájezdech na ledě San Jose, kdy zařídil oba góly svého týmu.

Kanadské bodování NHL:
1.Crosby(Pittsburgh)7179(25+54)
2.Tavares(NY Islanders)7777(34+43)
3.Voráček(Philadelphia)7676(21+55)
4.Ovečkin(Washington)7575(49+26)
5.Bäckström(Washington)7673(18+55)
6.Jamie Benn(Dallas)7672(28+44)
7.Tarasenko(St. Louis)7571(36+35)
8.Malkin(Pittsburgh)6570(28+42)
9.Seguin(Dallas)6669(34+35)
10Hudler(Calgary)7369(28+41)

A spoluhráči jsou připraveni českému forvardovi k zisku Art Ross Trophy pomoct, jak jen to půjde. „Hodně to pro nás znamená. Jake je skvělý chlap, na ledě i mimo něj ho má každý rád. Takže uděláme všechno, co je v našich silách, abychom mu pomohli vyhrát. Opravdu doufám, že to zvládne," uvedl útočník Michael Raffl, jenž v probíhající sezóně nastřílel dvacet branek a rovnou polovinu z nich mu připravil právě Voráček.

„Jake je celou sezónu jedním z našich lídrů. Je pěkné mít spoluhráče takhle vysoko v bodování a držíme mu palce, aby to dokázal. Ano, jde o individuální statistiku, ale každý v naší šatně by byl (za Voráčka) nesmírně šťastný," řekl brankář Steve Mason, který s Voráčkem působil už v Columbusu.

Philadelphii čeká ve středu utkání na ledě Pittsburghu, svého největšího rivala vyzve i v neděli, tentokrát v domácím prostředí. Voráček ale oba duely nebere jako svůj souboj s Crosbym o čelo produktivity. „Na tomhle přece vůbec nezáleží. Prostě hrajeme s Pittsburghem a bude to emotivní zápas," pravil český útočník s tím, že Crosby, vítěz Art Ross Trophy z let 2007 a 2014, je pro něj nejlepším hokejistou světa.

Podaří se Jakubu Voráčkovi vyhrát v letošní sezóně NHL kanadské bodování?
Ano
47,1 %
Ne
52,9 %
Celkem hlasovalo 5749 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články