Hlavní obsah

Gretzky při svém druhém zápase na střídačce chyboval

LOS ANGELES

Hořký návrat do Los Angeles prožil legendární Wayne Gretzky, jenž v letošní sezóně odstartoval na střídačce Phoenixu trenérskou dráhu. Nejenže jeho svěřenci na ledě prohráli 2:3, ale Gretzky sám se na ledě svého bývalého zaměstnavatele dopustil hrubé chyby, když poslal na led hráče uvedeného jen mezi náhradníky.

Článek

Gretzky na led poslal útočníka Fredrika Sjöströma, který byl mezi náhradníky. Místo něj na soupisce figuroval český útočník Petr Nedvěd, který kvůli bolavým tříslům nemohl hrát a měl být jen mezi rezervisty.

Trenér domácího týmu Andy Murray podle svých slov o přehmatu kolegy věděl, ale čekal, zda Phoenix se Sjöströmem na ledě nevstřelí gól. Branka by totiž kvůli přítomnosti hokejisty neuvedeného mezi hráči připravenými na zápas nemohla být uznána.

K ničemu podobnému však nedošlo, protože jeden ze statistiků Los Angeles sedících v hledišti na chybu upozornil rozhodčí, kteří Sjöströmovi zakázali do konce zápasu nastoupit.

Gretzky uznal, že udělal chybu. "Byl jsem za to zodpovědný. Byla to naprostá hloupost a cítím se špatně kvůli Freddiemu i celému týmu. Už se to stalo a nebude se to opakovat," řekl novinářům skleslý kouč. Zkušenější Murray jeho chybu zlehčoval. "Stává se to, jsem si jistý, že už se mi to taky přihodilo," uvedl.

Reklama