Hlavní obsah

František Kaberle se dočkal premiéry v dresu Caroliny

RALEIGH

Premiéry v dresu Caroliny v zámořské NHL se ve čtvrtek dočkal český obránce František Kaberle. Vedení Hurricanes získalo pětinásobného mistra světa v červenci 2004, ale nejdříve zabránila jeho startu za Carolinu výluka v NHL a v úvodních třech duelech nového ročníku nedostal důvěru od trenéra Petera Lavioletteho.

Článek

Ve čtvrtečním utkání proti Washingtonu už ale zkušený bek nastoupil a připsal si hned asistenci. Lavioletteho možná k nasazení Kaberleho přesvědčila špatná bilance týmu v přesilových hrách. V patnácti početních převahách Carolina nevstřelila branku, proti Washingtonu zužitkovala tři. Kaberle byl u jednoho využití a strávil při přesilovkách na ledě téměř pět minut.

Jednatřicetiletý bek si vstup do nového klubu představoval jinak, ale doufá, že nyní už v sestavě chybět nebude. "Samozřejmě jsem čekal, že už budu v sestavě. Možná bude v novém týmu chvíli trvat, než si na sebe vzájemně zvykneme," řekl Kaberle deníku The News & Observer ještě před úterním duelem.

V přípravě byli jiní lepší

Kaberle, který přišel jako volný hráč z Atlanty, je v klubu s příjmem 1,292 miliónu ročně druhým nejlépe placeným bekem po Bretu Hedicanovi, ale kouč Caroliny se rozhodl dát šanci v úvodu sezóny jiným. "Někteří hráči si vybojovali místo v sestavě v přípravných zápasech. Samozřejmě se sestava bude měnit a Frank dostane šanci," podotkl Laviolette na Kaberleho adresu.

Konkrétně se dostali mezi beky před Kaberleho Andrew Hutchinson a Mike Commodore. U Commodoreho, který zažil s Calgary v roce 2004 cestu až do finále Stanleyova poháru, se start v základní sestavě čekal, nikoliv však u Hutchinsona. Jenže ten získal důvěru kouče gólem a osmi asistencemi v sedmi přípravných utkáních. Kaberle měl na kontě z šesti zápasů jen dvě přihrávky. Postupně však Hutchinson dostával prostor na ledě stále méně.

O místo musí bojovat i Vrbata

"Frank je zkušený hráč, který by měl být posilou. Jsem si jistý, že už byl nedočkavý, ale je prostě jedním z hráčů. Byl bych překvapený, kdyby tato situace trvala déle. Je to až moc dobrý hráč na to, aby nehrál," komentoval Kaberleho situaci generální manažer Caroliny Jim Rutherford.

Jeho posilu vytlačily v úvodu ze sestavy dva hráči, kteří mají minimální příjem v NHL 450 tisíc dolarů. Sestavu však nechává Rutherford na trenérovi. "Nekoukám na peníze. Záleží na tom, co vidím na ledě," dodal Laviolette. Další český mistr světa z Vídně Radim Vrbata také bojuje o jeho zájem, protože hrál jen v úvodním duelu sezóny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články