Hlavní obsah

Brankář Vokoun prý mohl po ráně pukem zemřít

NASHVILLE (USA)

Hokejový gólman Tomáš Vokoun podle svých slov jen těsně unikl na ledě smrti. V sobotním zápase NHL trefil brankáře Nashvillu německý útočník Marcel Goc ze San Jose pukem do maskou nechráněného místa na krku, Vokoun chvíli nemohl dýchat, ale po lékařské pomoci se zmátožil a dokonce zbylé tři minuty dochytal. Ač otřesen, dovedl tým k výhře 2:1.

Článek

Nad devětadvacetiletým brankářem letošních mistrů světa v sobotu bděli strážní andělé. "Kdyby mě trefil jen o píď doleva, dostal jsem to do ohryzku a mohl jsem zemřít," řekl Vokoun listu The Tennessean. "Necítil jsem krk, nemohl jsem polykat a minutu jsem nemohl dýchat. Zpanikařil jsem," líčil.

Skácel se na led a za chvíli u něj byli lékaři. Dali jej ovšem dohromady tak rychle, že Vokoun zavrhl možnost, že by se nechal vystřídat. "Nebylo mi špatně, i když jsem měl krk znecitlivělý. Říkal jsem si, že zbývají jen tři minuty, tak už to zvládnu," uvedl.

San Jose v závěru utkání usilovalo o vyrovnání a Vokoun byl v ohni střel. Všechny ale odvrátil a připsal si 37 zásahů, což je jeho maximum v sezoně. Svůj klub dovedl k sedmé výhře ze sedmi zápasů. Na krku mu zůstal jako vzpomínka jen rudý šrám.

Kouč "Predátorů" Barry Trotz nad Vokounovým charakterem žasl. "Bál jsem, že má zlomenou klíční kost. Ale on je hodně tvrdá osobnost. A také naše velká hvězda, o tom nemůže být pochyb," uvedl. Podle něj se přitom rozhodovalo ve chvíli, kdy se Vokoun sotva otřepal ze šoku. "Hlavně v poslední minutě a půl zápasu byl Tomáš úžasný," prohlásil kouč. "Máme asi nejlepšího gólmana v NHL," řekl útočník Scott Hartnell.

Reklama

Související témata: