Hlavní obsah

Střevní potíže, zranění kolene... Co je s brankářem Tampy? ptají se v zámoří

Tampa/Praha

Zdravotní stav hokejistů je v play off zpravidla opředený záhadami. Nic nového. Málokteré zranění je ale tak nejasného charakteru jako to brankáře Bena Bishopa, opory Tampy Bay. Ztráta gólmana, který už v letošním Stanley Cupu předčil kdejakého hvězdného kolegu, by pro Lightning ve finále proti Chicagu mohla být fatální.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Vasilevskij střídá v brance Tampy Bay dosavadní oporu Bishopa (30).

Článek

Price, Lundqvist, Mrázek. Jména současných (v případě Mrázka vycházejících) brankářských hvězd NHL. Ty všechny Bishop v probíhajícím play off předčil. Nyní je však možné, že ho nahradí 20letý ruský mladík Andrej Vasilevskij. jenž v play off dohromady odchytal jen 55 minut.

„Nejsem rád v této roli, ale na otázku ohledně brankářů neodpovím," byl rezolutní kouč klubu Jon Cooper. „Nevím, co s ním je," napodobil ho kapitán mužstva Steven Stamkos.

Bishopovo zranění přišlo patrně na začátku třetí třetiny druhého finálového zápasu (4:3) při gólu soupeřova obránce Seabrooka, po němž osmadvacetiletý Američan v dresu Tampy protestoval, že útočící Slovák Hossa stál v brankovišti, navíc s bruslí v kontaktu s Bishopovým levým betonem.

Souvisí to se zraněním brakářské jedničky Tampy Bay?

Bishop každopádně ve 48. minutě odstoupil, ve 49. se opět vrátil a v 53. znovu zmizel. Jak s tím naložit? Brankář nebyl po utkání, v kterém Tampa vyrovnala sérii s Chicagem na 1:1, dostupný médiím.

Trenér Vasilevskému věří

Zámořští novináři poté přicházeli s různými alternativami. Nick Cotsonika, píšící pro Yahoo Sports, napsal, že o skloňované střevní potíže prý nešlo. Jason Brough z NBC zase mezi možnosti zmínil nespecifikovanou nemoc, potíže s tříslem nebo kolenem. Právě zranění kolene se zatím jeví jako pravděpodobná varianta, neboť se na ní shodli i další.

Trenér Cooper zatím vyjádřil důvěru ve Vasilevského schopnosti. „Vím, že máme dva neskutečné gólmany. Ten kluk (Vasilevskij) to dokázal, když dostal šanci," řekl kouč Tampy.

Ruský brankář sice z pěti střel nedostal ani jeden gól a podle svých vyjádření si byl sám sebou jistý, mohl by však Bishopa plnohodnotně zastoupit?

Reklama

Související témata: