Hlavní obsah

Tampa Bay - Chicago 1:2Chicago potřetí vyhrálo finálový duel stejným výsledkem a od Stanley Cupu ho dělí poslední vítězství

Tampa
Aktualizováno

Hokejisté Chicaga Blackhawks získali ve finálové sérii pro Tampě třetí vítězství 2:1, na zápasy vedou 3:2 a k zisku Stanleyova poháru jim chybí poslední krok. Podruhé ve finálové sérii rozhodl střetnutí Antoine Vermette. Další souboj, možná vůbec poslední v sezóně, se odehraje na ledě Chicaga.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Patrick Sharp oslavuje gól v pátém finále NHL.

Článek
Fotogalerie

Chicago se dostalo do vedení po šesti minutách hry, kdy Ben Bishop vyjel daleko z brány, ale kotouč minul a Patrick Sharp tak mohl bez problémů skórovat do prázdné brány. Bishopovi, jenž se vrátil po zranění, při této situaci rozhodně nepomohl švédský spoluhráč Victor Hedman.

Za domácí vyrovnal v polovině střetnutí Valtteri Filppula, jenž prostřelil Crawforda z úhlu po výborném křižném pasu Jason Garrisona.

Rozhodující gól pak přišel na začátku třetí části, kdy Garrisonovi ujel Kris Versteeg, jeho zakončení ze strany Bishop vyrazil jen k Antoineu Vermettovi a ten vzápětí rozhodl už druhý finálový zápas. Vermette tak opět ukázal kouči Joelu Quennevilleovi, že by neměl pochybovat o jeho místě v sestavě.

U klíčové branky byl na ledě také český obránce Andrej Šustr, jenž se nestihl včas vrátit z útočného pásma.

Chicago je po třetí finálové výhře v poměru 2:1 už jen jediný krok od zisku Stanleyova poháru.

Finále play off NHL - 5. zápas:
Tampa Bay - Chicago 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Filppula (Garrison, Stralman) - 7. Sharp (Teräväinen, Toews), 42. Vermette (Versteeg). Rozhodčí: McCauley, Pollock - Amell, Murphy. Vyloučení: 2:1, bez využití. Střely na branku: 32:29. Diváci: 19.204. Hvězdy zápasu: 1. Crawford, 2. Hjalmarsson (oba Chicago), 3. Hedman (Tampa Bay). Stav série: 2:3.
Sestavy:
Tampa Bay: Bishop - Hedman, Stralman, Garrison, Coburn, Carle, Šustr, Nestěrov - Killorn, Filppula, Stamkos - Palát, Johnson, Kučerov (od 6. minuty Drouin) - Brown, Paquette Callahan - Morrow, Boyle. Trenér: Cooper.
Chicago: Crawford - Keith, Hjalmarsson, Oduya, Seabrook, Timonen, Van Riemsdyk - Sharp, Toews, Hossa - Saad, B. Richards, P. Kane - Versteeg, Vermette, Teräväinen - Desjardins, Krüger, Shaw. Trenér: Quenneville.

Reklama

Související témata: