Hlavní obsah

Stepan se před arbitráží dohodl s Rangers na šestileté smlouvě

New York

Útočník Derek Stepan a zástupci New York Rangers našli při jednání o nové smlouvě krátce před plánovanou arbitráží společnou řeč. Americký hokejista se upsal týmu z Manhattanu na dalších šest let. Finanční podmínky nebyly oficiálně zveřejněny, podle zámořských médií si však pětadvacetiletý útočník vydělá celkem 39 miliónů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Derek Stepan bude nadále oblékat dres New York Rangers.

Článek

Podle spekulací se obě strany při jednáních hodně rozcházely. Stepan původně požadoval 7,25 miliónu dolarů ročně, Rangers nabízeli 5,2 miliónu. Na arbitráž ale nakonec nedošlo.

"Je to skvělý pocit. Nemohu být více nadšený. Já i manželka jsme ohromně šťastní, že tu budeme dalších šest let," svěřil se Stepan serveru NHL.com.

Stepan, jehož si Rangers vybrali jako 51. hráče draftu 2008, patří dlouhodobě k ofenzivním lídrům mužstva a je i zástupcem kapitána. V minulém ročníku si za 68 zápasů základní části připsal 55 bodů za 16 gólů a 39 asistencí. V play off přidal v 19 startech pět zásahů a sedm nahrávek. Celkem má na kontě v základní části NHL 362 duelů a 252 bodů (89+163). Ve vyřazovacích bojích stihl za 80 utkání 41 bodů (15+26).

Reklama