Hlavní obsah

Rozsíval podruhé v kariéře představí Stanley Cup v rodné Vlašimi

Vlašim

Hokejový obránce Michal Rozsíval se v sobotu podělí s fanoušky v rodné Vlašimi o slavný Stanleyův pohár. Oslavy si tam užije podruhé v kariéře a zároveň podruhé za poslední dva roky, neboť jako člen Chicaga Blackhawks se z vítězství v NHL radoval již v roce 2013.

Foto: Profimedia.cz

Michal Rozsíval se Stanley Cupem.

Článek

Díky šestatřicetiletému zadákovi zavítá nejcennější klubová trofej hokejového světa do ČR po roční odmlce, celkově podvanácté. Loni bez českého příspěvku triumfovali hráči Los Angeles.

Rozsíval, který je v současnosti bez smlouvy, před dvěma roky zavítal se Stanley Cupem s tehdejším spoluhráčem Michaelem Frolíkem do Kamenných Žehrovic, pak si naplánoval soukromý program v Praze a trofej představil i ve Vlašimi. "Bude to nyní něco podobného, jen trošičku na jiném místě," prozradil nedávno Rozsíval, který při posledním pobytu v Čechách vzal hokejový grál ve Vlašimi na starý zimní stadión a do zámeckého parku.

Program ve vlašimském areálu Na Lukách odstartuje v 18:00 koncert skupiny KEKS. Půl hodiny poté už budou mít fanoušci, kterých se znovu očekává okolo pěti tisíc, možnost vyfotit se s pohárem na zimním stadiónu. Následně se ho zhostí samotný Rozsíval a slavnostní večer zakončí ohňostroj.

Oslavy ve Vlašimi navážou na akci v Trenčíně, kam Stanley Cup dokonce už potřetí od roku 2010 přiveze útočník Marián Hossa, slovenská ofenzivní opora Blackhawks. Hossovi dorazí pohár ve čtvrtek, v pátek má s ním naplánovanou triumfální jízdu městem.

Stanleyův pohár v Česku už podvanácté

"V Trenčíně byl pohár za poslední roky už mnohokrát, není tedy lehké vymyslet něco nového. Nakonec jsme se rozhodli, že uspořádáme jízdu městem s americkým tahačem s přívěsem," prozradil deníku Čas Hossa. "Pojede ze sídliště, kde jsem vyrůstal, ulicemi města. Cesta potrvá přibližně hodinu. Kamión pojede pomalu a my budeme stát na plošině, fanoušci tak budou mít dobrý výhled. Mají se na co těšit," ujistil Hossa.

Unikátem pak je ozdobený Trenčianský hrad, z jehož oken vlaje třicet obrovských vlajek vyrobených v historickém stylu a připomínajích triumf Chicaga. Nechybí na nich ani Hossovo číslo 81. "Je jich asi šest druhů, protože okna mají různé rozměry, takže každou z nich jsme museli vyrábět na míru. Chtěli jsme, aby město Trenčín žilo touto událostí celý týden," uvedl organizátor akce a hokejový agent Peter Neveriš.

Od roku 1995, kdy se zavedla tradice cestování trofeje za členy vítězného týmu, se Stanleyův pohár představí v Česku už podvanácté. V roce 1999 zavítal poprvé za brankářem Romanem Turkem, jenž se dočkal úspěchu s Dallasem. Od té doby v ČR nebyl v roce 2005, kdy celou sezónu NHL zrušila výluka, o dva roky později (vyhrál Anaheim) a v letech 2010 (Chicago), 2012 a 2014 (dvakrát Los Angeles).

Rok po Turkovi získali Stanley Cup Patrik Eliáš s Petrem Sýkorou v barvách New Jersey, následně Milan Hejduk s Martinem Škoulou s Coloradem, Dominik Hašek, Jiří Fischer a Jiří Šlégr s Detroitem, znovu Eliáš a Richard Šmehlík s New Jersey a Pavel Kubina se Stanislavem Neckářem s Tampou Bay.

V roce 2006 zavítala trofej za Františkem Kaberlem a Josefem Vašíčkem, kteří ji vyhráli v dresu Caroliny. Následoval v roce 2008 další triumf Haška a Jiřího Hudlera s Detroitem, a o rok později Sýkory v Pittsburghu a v roce 2011 Tomáše Kaberleho s Krejčím s Bostonem. Naposledy měli fanoušci možnost vidět Stanley Cup právě díky Rozsívalovi s Frolíkem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články