Hlavní obsah

Dynamo Moskva chce zpátky Ovečkina

WASHINGTON/PRAHA

Ruský klub Dynamo Moskva se snaží získat talentovaného útočníka Washingtonu Alexandra Ovečkina zpět do ruské ligy. Dynamo zažádalo u amerického soudu, aby prosadil rozhodnutí ruského soudce, podle kterého Dynamo stále vlastní na jedničku draftu z roku 2004 práva.

Foto: Internet

Alexander Ovečkin

Článek

Ovečkin je suverénně nejlepším hráčem Capitals, kteří se v úvodu sezóny trápí a jsou s 16 body čtvrtým nejhorší celkem soutěže. Ovečkin už během dvacítky zápasů stihl nastřílet 15 gólů, což je nejlepší výkon mezi nováčky. Více bodů než Rus (21) nasbíral jen Sidney Crosby z Pittsburghu (25).

V červenci se Ovečkin musel rozhodnout, zda odejde do NHL nebo zůstane v ruské superlize. Ukončil kontrakt s Avangardem Omsk, aby mohl sezónu 2005/06 strávit v zámoří. Dynamo ale tvrdí, že vyrovnalo smlouvu Omsku a nový kontrakt neobsahoval tzv. uvolňovací klauzuli. Ovečkin hrál tři uplynulé roky za Dynamo Moskva.

Vedení Washingtonu je ale zatím v klidu. "Byli jsme ujištěni právními zástupci, že rozhodnutí ruského soudu, stejně jako pokus vynutit si jej ve Spojených státech, je bezpředmětný," uvedl generální manažer Capital George McPhee v prohlášení v neděli.

Reklama

Související témata: