Hlavní obsah

Stále bez smluv. Hejda jde na zkoušku do Chicaga, Fleischmanna otestuje Montreal

New York

Jan Hejda a Tomáš Fleischmann stále nemají smlouvy v hokejové NHL, a tak je zkusí získat v tréninkových kempech. Sedmatřicetiletý zadák Hejda se bude hlásit u letošních vítězů Stanley Cupu Chicaga Blackhawks, jednatřicetiletý útočník Fleischmann se představí v Montrealu Canadiens.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jan Hejda během tréninku hokejové reprezentace ve Znojmě.

Článek

Hejdovi po minulé sezoně vypršela smlouva v Coloradu a z několika možností se rozhodl, že se zkusí prosadit v Chicagu. Pokud by se mu to podařilo, mohl by podle webu televize ESPN na pozici sedmého obránce nahradit krajana Michala Rozsívala, jenž je po vážném zranění z play off bez smlouvy.

Mistr světa z roku 2005 a účastník letošního pražského šampionátu Hejda působí v NHL od sezony 2006/07. Za Edmonton, Columbus a Colorado odehrál 627 zápasů a nasbíral 135 bodů (25+110).

Fleischmann rozdělil minulou sezonu mezi Floridu a Anaheim a také on je nyní volným hráčem. Účastník olympijských her ve Vancouveru 2010 nastupoval v minulosti i za Washington a Colorado a v 581 zápasech NHL zaznamenal 310 bodů (123+187). Dlouholetou oporou Montrealu, kde se kopřivnický rodák Fleischmann bude snažit prosadit, je český útočník Tomáš Plekanec.

V pátek oznámila Florida, že pozvala do kempu útočníka Martina Havláta.

Reklama

Související témata: