Hlavní obsah

Lepek a mléčné výrobky pryč! Hertl najel na dietu a cítí se skvěle

San Jose

Přes léto radikálně upravil svůj jídelníček, pryč jsou časy, kdy český hokejista Tomáš Hertl před každým zápasem baštil vajíčka. Před třemi měsíci mu lékaři oznámili, že jeho tělo špatně reaguje na mléčné a pšeničné produkty, a tak jednadvacetiletý útočník San Jose vyřadil ze své stravy potraviny obsahující lepek a mléčné výrobky. A na startu přípravného kempu Žraloků se cítí skvěle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Tomáš Hertl.

Článek

„Byl jsem trošku těžký, takže jsem chtěl získat víc svalů na úkor tuků. Opravdu mi to pomohlo a teď se cítím dobře," prohlásil Hertl pro mercurynews.com s tím, že aktuálně se jeho váha pohybuje okolo 98 kilogramů, na úkor tuků ale nabral více svalové hmoty.

„Vypadá skvěle! Zeštíhlel, celé léto trénoval bez jakýchkoli komplikací. Opravdu vypadá moc dobře, je pro nás velice důležitým hráčem," neuniklo generálnímu manažerovi Sharks Dougu Wilsonovi.

Hertl se od minulého týdne chystá v zámoří na tréninkovém kempu Sharks na svou třetí sezónu v NHL a doufá, že se mu vydaří podstatně lépe než ta poslední. V té totiž častokrát putoval sestavou, neměl stálé místo a v 82 zápasech nasbíral jen 31 kanadských bodů. Na svůj povedený premiérový ročník v zámořské soutěži tak nenavázal.

„Vždycky se cítíte daleko líp, když se vám povede start do sezóny. V té první (v NHL) jsem se cítil skvěle, zatímco v minulé jsem se trápil. Ztrácel jsem puky a všechno bylo špatně. Každý podle mě potřebuje dobrý úvod," má jasno Hertl, jehož parťáky v jedné útočné formaci byli v prvních dvou dnech kempu Joe Pavelski a Joe Thornton.

Reklama

Související témata: