Hlavní obsah

Gólman Budaj podepsal roční dvoucestný kontrakt s Los Angeles

Slovenský hokejový brankář Peter Budaj uzavřel roční dvoucestnou smlouvu s Los Angeles a bude v úvodu sezony působit na farmě v AHL v celku Ontario Reign. Tam se potká s českým gólmanem Patrikem Bartošákem, který je ale po zranění prstu na ruce z přípravného kempu a následné operaci na měsíc mimo hru.

Foto: Sport.cz

Slovenský brankář Peter Budaj s maskou pro olympijský turnaj.

Článek

Dvojkou Jonathana Quicka v prvním týmu Kings je Švéd Jhonas Enroth, kterého klub získal v únoru z Buffala výměnou za Anderse Lindbäcka. Farmu Los Angeles opustila loňská jednička Jean-Francois Berube.

Toho museli Kings zařadit na listinu volných hráčů a v týdnu si jej vybralo při zranění jiného slovenského gólmana Jaroslava Haláka vedení New York Islanders. Budajovi, jenž byl v Los Angeles na zkoušce, se tak otevřela cesta ke kontraktu. Berube s Bartošákem v minulé sezoně pomohli předešlému záložnímu týmu Kings Manchesteru v AHL k zisku Calderova poháru.

Budaj v minulé sezoně působil na farmě Winnipegu v St. John's. V NHL má na kontě za Colorado a Montreal celkem 296 utkání a dalších sedm startů si připsal v play off.

Reklama

Související témata: