Hlavní obsah

Útočník Havlát přijde kvůli zraněnému ramenu o OH

CLEVELAND (USA)

Český hokejista Martin Havlát musí zapomenout na účast na únorových olympijských hrách v Turíně. Útočník Ottawy Senators navzdory původním předpokladům musí se zraněným ramenem na operaci a tři až čtyři měsíce si nezahraje.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Havlát.

Článek

Chirurgický zákrok na vykloubeném ramenu Havlátovi po středečním vyšetření doporučil specialista z kliniky v Clevelandu Anthony Miniaci. "Je to velké zklamání. Vždycky je špatné, když nemůžete hrát," uvedl na internetových stránkách tsn.ca čtyřiadvacetiletý hokejista.

Lékaři se pro operaci rozhodli kvůli malé zlomenině v oblasti kloubního pouzdra. "Doktor Miniaci chce nejen zpevnit všechny měkké tkáně, ale také zafixuje zlomeninu. Kvůli ní je to horší než běžné vykloubení ramenního kloubu," vysvětlil lékař Ottawy Don Chow.

"Senátorům" by Havlát mohl pomoci až v závěrečných bojích o Stanleyův pohár. "Je velká šance, že budu do play off v pořádku. Nechci propásnout nejdůležitější část sezóny," dodal ofenzivní hráč, který figuroval mezi 66 hráči v širší nominaci trenéra Aloise Hadamczika a měl reálnou šanci se do výběru pro Turín dostat.

Reklama