Hlavní obsah

Jágr chce být na ledě pořád, říká kouč Floridy. Ale poslední trénink vynechal

Miami

Dalo se to čekat. Trénink hokejistů Floridy se obešel bez Jaromíra Jágra, který nedohrál úterní zápas s Coloradem, který Panteři i bez něho dotáhli do vítězného konce - 4:1. Zranění třiačtyřicetiletého nejproduktivnějšího hráče týmu se ale neukazuje jako vážnější.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Floridský útočník Jaromír Jágr (68) se snaží protlačit před brankáře Pittsburghu Marca-Andre Fleuryho (29) přes bránícího Nicka Bonina (13). Ilustrační snímek.

Článek

Jágr dokonce podle kouče Floridy Gerarda Gallanta o účasti na tréninku uvažoval. "Ale proč to zhoršovat? Jinak se s ním stále bavíme, jestli třeba nechce nějaký ten den volna. On zná nejlépe své tělo, ale chce být na ledě pořád," cituje Gallanta deník Miami Herald.

Český útočník v utkání NHL proti Coloradu odstoupil už v první třetině kvůli nespecifikovanému zranění v dolní části těla. Vedení klubu tvrdí, že by měl být brzy v pořádku.

Jágr strávil na ledě celkem dvě minuty a třicet sekund. Absolvoval první tři střídání, pak se ale na několik minut ze hry vytratil. Znovu naskočil až v 18. minutě, pouze však na šest sekund a od druhé třetiny už zůstal v kabině.

"Myslím, že to jsou třísla nebo kyčel, ale je to jen něco malého. Doufám, že zítra bude v pořádku," řekl po zápase Gallant.

Pokud by Jágrovy zdravotní problémy byly vážnější, přišla by Florida už o druhého člena elitní útočné formace. Minulý týden se totiž zranil finský centr Aleksander Barkov, jenž po zásahu pukem utrpěl zlomeninu na pravé ruce a chybět by měl zhruba čtyři týdny. Další zápas čeká Floridu v pátek doma proti Bostonu.

Reklama

Související témata: