Hlavní obsah

Byl to šťastný, ale velký gól! Frolík rozhodl o výhře i svém hattricku 9 sekund před koncem

Edmonton

Ta střela vzešla tak trochu z nouze. Na světelné tabuli běžely poslední vteřiny řádné hrací doby, když se Michael Frolík dostal ke kotouči v rohu hřiště a v časové tísni ho napadlo zkusit dostat puk do sítě střelou o výstroj gólmana Talbota. A ono to vyšlo! Michael Frolík si připsal svůj první hattrick v NHL a navíc rozhodl o výhře Calgary 5:4 nad Edmontonem.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Michael Frolík skóroval na konci první třetiny díky teči střely spoluhráče Russella.

Článek
Fotogalerie

„Puk byl u mantinelu, Matt Stajan ho šel vybojovat a já mu jel pomoci," popisoval situaci kladenský odchovanec. Jeho snaha nebyla marná, kotouč se skutečně vzápětí ocitl na jeho holi. Jenže čas na zužitkování získané pozice v útočném pásmu se krátil.

„Prostě jsem zkusil vystřelit do (Talbotových) betonů a potom to šlo do brány. Byl to trochu šťastný gól, ale byl to velký gól," radoval se český útočník, který rozhodl duel kanadských rivalů.

Svým počinem samozřejmě udělal radost také trenéru Bobu Hartleymu. „Z lavičky jsme nemohli říct, zda puk byl či nebyl v bráně, ale jak jsme viděli hráče skákat na ledě, věděli jsme, že to byl gól. Byl to skvělý pocit," těšilo kouče Plamenů.

Zcela odlišně se cítil brankář Olejářů Cam Talbot. Inkasovaný gól jde jasně na vrub jemu. „Viděl jsem ho (Frolíka), jak hledá bránu. Věděl jsem, že to zkusí. Snažil jsem se utěsnit prostor u tyče a nenechat žádnou skulinu, ale on jednu našel," štvalo gólmana domácího mužstva.

Statistiky Michaela Frolíka v utkání s Edmontonem
GAB+/-TMStřelyStřely (%)StřídáníČas
30330742,92314:16

Talbotovi se celkově zápas vůbec nepovedl. Vždyť i u první trefy Frolíka byl podepsán velmi zřetelně, když ztratil puk u zadního hrazení a Matt Stajan pak přihrával sedmadvacetiletému Čechovi před prázdnou bránu. Frolík tak sice na svou první trefu za Flames čekal až do dvanáctého zápasu, ale nakonec k ní přišel velmi lacino.

Bilance Michaela Frolíka v této sezóně
ZGAB+/-TMStřelyStřely (%)
12358-12339.1

Druhý zásah přidal Frolík také v první části, kdy tečoval střelu Krise Russella. Na třetí branku pak čekal až do samotného závěru.

Sestřih utkání (Edmonton - Calgary 4:5)

Reklama