Hlavní obsah

Trenér Robinson odešel od hokejistů New Jersey

NEW YORK

Trenér hokejistů New Jersey Larry Robinson se v pondělí rozhodl rezignovat na svou funkci. Jeho svěřenci prohráli v NHL sedm z posledních devíti zápasů a neúspěšná série se prý podepsala na jeho zdraví. Čtyřiapadesátiletý kouč, jenž s Devils získal v roce 2000 Stanleyův pohár a o rok později prohrál s týmem až ve finále, si stěžuje na problémy vyvolané stresem.

Článek

Na lavičce mužstva, do něhož by se měl po zdlouhavé rekonvalescenci po žloutence vrátit český útočník Patrik Eliáš, Robinsona dočasně nahradí generální manažer Lou Lamoriello. Tým povede poprvé v úterním zápase s New Yorkem Rangers.

"Chtěl jsem, aby byl tento tým úspěšný. Pokud se mi ale nedaří odvádět maximum a škodí to mému zdraví, nemohu v tom pokračovat," řekl podle agentury AP Robinson. Bývalý špičkový obránce se do klubu vrátil v červenci. Trenérské žezlo převzal od Pata Burnse, jenž odešel, aby se mohl podrobit léčbě rakoviny.

Robinson zmeškal v prosinci dva zápasy kvůli chřipce a problémům s dutinami. Navíc ho neustále pronásledují bolesti hlavy, kvůli nimž už absolvoval vyšetření mozku. Podle Robinsona jeho zdravotní potíže vyvolává stres.

Lamoriello chce najít nového trenéra co nejdříve, nic ale nehodlá lámat přes koleno. Trenérskou zkušenost v NHL má z jediného zápasu. V roce 1988 zaskočil v duelu Devils s Bostonem za potrestaného kouče Jima Schoenfelda.

Reklama

Související témata: