Hlavní obsah

Nejstarší! A stále jeden z nejlepších s neuvěřitelnou morálkou, říká o Jágrovi mládě z jeho lajny

Buffalo

Forma Jaromíra Jágra je udivující a série Floridy rovněž. Žádný jiný tým NHL nemá na kontě momentálně více než čtyři vyhrané zápasy v řadě. Panteři po vítězství 5:1 v Buffalu deset! I tentokrát je nasměroval k výhře a navýšení klubového rekordu v počtu vyhraných utkání za sebou nejstarší hráč NHL, skóroval jako první v zápase. Dal čtvrtý gól ve čtyřech posledních střetnutích, čtrnáctý v sezóně celkem.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) a Jonathan Huberdeau (11) na snímku z utkání s Minnesotou.

Článek

"Je těžké uvěřit, že ve třiačtyřiceti hraje tak skvěle, ale kdo ho zná, tak lehce uvěří," pěl chválu na spoluhráče z útoku Jonathan Huberdeau, jedno z hokejových mláďat, která obklopují Jágra v první floridské řadě.

"Jágrova pracovní morálka je neuvěřitelná. Máme prostě štěstí, že ho máme v týmu a můžeme se od něho hodně učit. Vede týmové bodování (14+15). Je starší než všichni ostatní, ale pořád jeden z nejlepších v lize," pokračoval dvaadvacetiletý kanadský útočník.

Jágr už po minulém utkání tvrdil, že na samém počátku roku si dal v přípravě více zabrat. „Potrénoval jsem navíc. Musíte najít způsob, jak to překonat, když to nejde," nechal se slyšet. Teď podobně jako v předešlém střetnutí s Minnesotou dal vedoucí gól svého týmu. „Po parádní přihrávce Huberdeaua. Ten prošel středem a pak přesně našel Jágra. Nádherný gól...," poznamenal Gerard Gallant, trenér Panthers.

Baví nás teď hrát, těší Huberdeaua

Florida vítězně nastartovala dlouhý trip, šest zápasů na hřištích soupeřů. Další duel hraje v Ottawě, pak v Edmontonu, Vacouveru, Calgary a na ledě Tampy. „Venku se nám daří. Ostatně tahle vítězná série začala v polovině prosince na ledě Islanders," připomněl Gallant.

„Na sérii se ale snažíme nemyslet," říká Huberdeau. „Jsem na desítce, ale chceme vyhrávat každý další zápas."

I on se zapsal mezi střelce po přihrávce Aleksandra Barkova. „Prostě nás teď moc baví hrát. Je to týmová záležitost. I MacKenzieho čtvrtá lajna se předvedla, dala dva góly. Všichni jsou do toho zapojeni," říkal Huberdeau, kterého v Buffalu vyhlásili první hvězdou utkání.

Reklama

Související témata: