Hlavní obsah

Nejedou mi nohy, říkal Jágrův parťák. Reakce české 68 vás (ne)překvapí

Ottawa

Spousty veselých chvil a dobré nálady si v posledních týdnech užívají hokejisté Floridy. Panteři v čele s nejproduktivnějším hráčem mužstva Jaromírem Jágrem zkusí v nočním zápase NHL na ledě Ottawy prodloužit svou impozantní šňůru výher na jedenáct utkání. Ještě před samotným střetnutím kladenský rodák nezapomněl pobavit fanoušky na svém twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr.

Článek

Panteři si dosavadní formu a druhé místo v tabulce Východní konference užívají. A na tréninku panuje uvolněná atmosféra. Nejinak tomu bylo i daleko od „domova" v ottawské Canadien Tire Center.

Česká 68 se pobavila na úkor svého finského spoluhráče Barkova. „Sasha mi během tréninku řekl, že není unavený, jen už mu nejedou nohy," popsal Jágr na sociální síti. Příští měsíc čtyřiačtyřicetiletý útočník ihned dodal: „No parťáku, alespoň víš, jak se cítím posledních patnáct let!"

Vítězná série Floridy se datuje od 15. prosince na ledě newyorských Ostrovanů. Z deseti zápasů mají Panteři výborné skóre 35:12. Kladenský rodák je s 29 kanadskými body (14+15) z 37 zápasů stále nejproduktivnějším hokejistou mužstva.

"Mít tak dlouhou vítěznou sérii je samozřejmě krásné, ale nemyslím si, že jsme poslední dva tři zápasy hráli svůj nejlepší hokej. Ale naši gólmani byli excelentní, a tak jsme nemuseli dát tolik gólů. Ve čtvrtek musíme být lepší, protože nás čeká opravdu těžký soupeř," řekl Jágr před duelem se Senátory.

V posledních čtyřech duelech Jágr zaznamenal čtyři góly a kladná čísla má také v tabulce plus-minus (+6). Zatím je třetím neproduktivnějším Čechem v elitní hokejové lize - více bodů mají jen David Krejčí (33) a Tomáš Plekanec (31).

Kluci Jagse pozorují, všiml si GM FloridyKromě bodů je však Jágr nesmírně platný i svými radami pro své mladší spoluhráče. Jejich řada s dvacetiletým Barkovem a o dva roky starším Huberdeauem Pantery táhne. „Ve své věkové kategorii to jsou špičkový hráči. Talentovaní, rychlí a šikovní. K tomu už potřebujete jenom trošku zkušeností a ty přijdou s odehranými zápasy," je si jistý Jágr.

V úterním zápase v Buffalu kamery zachytily vášnivou debatu Jágra s devatenáctiletým obráncem Ekbladem, jemuž česká legenda předávala své postřehy. „To jsou normální věci. Na ledě nás je pět kluků, a když chcete něco předvést, musíte spolu mluvit. Prostě si musíte být jistí, že jste na stejné vlně. Hokej je strašně rychlá hra. Nemáte čas na to, abyste po získání puku koukali kolem sebe a pak se teprve rozhodli, co udělat. To musíte vědět ještě předtím, než puk dostanete," vysvětluje český forvard.

Z Jágrovy role mentora je nadšený i generální manažer Floridy Dale Tallon. I on vidí, jak jeho přístup k hokeji mladší spoluhráče obohacuje. „Kluci Jagse pozorují, jak se připravuje před zápasy, co dělá ve volných dnech, jak trénuje a jak maká. A říkají si, že budou dělat to samé. Vidím na Barkovovi, že chce být jako on. Před našima očima vyzrává a to samé platí o Huberdeauovi," těší Tallona.

Zvítězí hokejisté Floridy i pojedenácté v řadě v nočním zápase na ledě Ottawy?
Ano
82,6 %
Ne
17,4 %
Celkem hlasovalo 34146 čtenářů.

Reklama