Hlavní obsah

Milan Michálek mění v zámořské NHL dres

Aktualizováno

Útočník Milan Michálek se v NHL stěhuje z Ottawy do Toronta v rámci výměny devíti hokejistů. Opačným směrem putuje kapitán Maple Leafs Dion Phaneuf.

Foto: Profimedia.cz

Milan Michálek (vlevo) bude novým spoluhráčem brankáře Torotna Jamese Reimera.

Článek

Jednatřicetiletý Michálek opouští Ottawu po téměř sedmi letech. V kanadské metropoli působil od roku 2009, úvodní část kariéry od sezóny 2003/04 strávil v San Jose.

Bronzový medailista ze světových šampionátů v letech 2011 a 2012 odehrál v NHL zatím 729 zápasů, v nichž nasbíral 438 bodů (206+232). V tomto ročníku si ve 32 duelech připsal šest gólů a čtyři asistence. V Torontu, jež ve snaze navázat na dávnou slávu přebudovává kádr, se Michálek sejde s obráncem Romanem Polákem.

Třicetiletý kanadský obránce Phaneuf opouští Toronto podobným způsobem, jakým do něj v lednu 2010 přišel. Tehdy posílil Maple Leafs z Calgary v rámci výměny sedmi hráčů a před následující sezónou byl jmenován kapitánem. Před dvěma lety urostlý bek podepsal s Torontem sedmiletý kontrakt do roku 2021, jež mu ročně přinese v průměru sedm miliónů dolarů.

Mistra světa z roku 2007 Phaneufa doprovodí k Senators útočníci Matt Frattin, Casey Bailey, Ryan Rupert a talentovaný obránce Cody Donaghey. Spolu s Michálkem se přesouvají do Toronta obránce Jared Cowen a útočníci Colin Greening a Tobias Lindberg. Ottawa navíc Maple Leafs přenechá výběr v druhém kole draftu v roce 2017.

Reklama

Související témata: