Hlavní obsah

Carolina přišla v Torontu o body i zraněného Nestrašila

Toronto

V nedělním utkání proti Tampě Bay se český zadák Michal Jordán radoval z premiérové trefy v letošním ročníku NHL, o čtyři dny později však se spoluhráči z Caroliny musel skousnout prohru 1:3 na ledě nejslabšího celku Východní konference Toronta, po níž si Hurikáni zkomplikovali pozici v cestě za vysněným postupem do play off. A navíc přišli o útočníka Andreje Nestrašila, který po střetu s Nazemem Kadrim, jenž ho narazil na hrazení, opustil v prostřední části zápasu v bolestech led. Jedná se o zranění v dolní části těla. Jordán strávil na ledě 11:31 minuty.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

V souboji jsou Brendan Leipsic (vlevo) z Toronta a český obránce Caroliny Michal Jordán.

Článek

"Z našeho pohledu byla určitě nejlepší první třetina. Bohužel jsme v té druhé nabídli Torontu pár šancí, z nichž Maple Leafs dokázali jednu využít. V poslední dvacetiminutovce jsme se snažili jejich náskok dotáhnout, ale bohužel to nevyšlo," kabonil se Jordán.

Nedávno jste zaznamenal svou první branku v této sezóně, i dnes jste se během utkání pokusil několikrát vystřelit, ale nespadlo to tam. Jaká je vaše úloha na ledě?

Hraji ve třetí obraně a tak se snažím o to, abychom především neinkasovali. A zároveň, pokud to jde, podporuji útok. Trenéři nás stále nutí k tomu, abychom byli aktivní.

Vítězná druhá branka Toronta, kterou vstřelil Leivo, dalo se tomu nějak zabránit?

Vlastně to bylo dva na jednoho a taková situace je pro obránce velice těžká. Možná jsem mohl být blíže k němu, Paranteau však Leivovi přesně nahrál a bohužel to skončilo v naší brance.

Váš spoluhráč Andrej Nestrašil utkání nedohrál. Jste si blízcí, jak se to projevuje?

Trávíme hodně času spolu, chodíme na večeři.

Minulý zápas jste porazili Philadelphii, takže jste se trošku přiblížili k postupovým pozicím pro play off, dnes se vám zase mírně vzdálily. Jak odhadujete vaše šance na účast v bojích o Stanley Cup?

Šance tam je. Zbývá ještě dost zápasů, ale zápasy jako byl tento bychom měli vyhrávat. Zítra hrajeme s Bostonem, takže se musíme připravit na další zápas.

Jste odchovancem zlínského hokeje, sledujete Zlín v extralize?

Stále sleduji, jak si Zlín vede. Mám tam hodně kamarádů a přes léto s nimi trénuji.

Reklama