Hlavní obsah

Mrázkovi se Vezina Trophy vzdaluje. A detroitský postup? Klíčovou bitvu Red Wings ztratili

Philadelphia/Praha

V lednu se o něm psalo jako o jednom z kandidátů na Vezina Trophy. Prestižní ocenění pro nejlepšího brankáře sezóny v NHL se ale Petru Mrázkovi v posledních týdnech vzdaluje. V březnu ze šesti startů zaznamenal čtyři porážky a 25. postup Red Wings do play off v řadě je značně ohrožen.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Brankář Detroitu Petr Mrázek v obklíčení hráčů Philadelphie Seana Couturiera (vlevo) a Ryana Whitea.

Článek

Detroit ztratil klíčovou úterní bitvu na ledě Philadelphie 3:4 a Flyers se tak na soupeře, který ještě drží druhou divokou kartu pro vyřazovací boje ve Východní konferenci, nalepili na rozdíl jediného bodu a k tomu mají ještě dva zápasy k dobru.

Mrázek se na ledě Wells Fargo Center ocitl v ohni střel. Předvedl 42 zákroků, což je pro něj druhý nejvyšší počet v této sezóně. Góly, které obdržel, ale nevypadaly úplně nechytatelně.

V 6. minutě nestačil čtyřiadvacetiletý brankář napravit chybu beka Quinceyho a zabránit Rafflovu šikovnému manévru. „(Mrázek) stál trochu moc u pravé tyče," všimla si i Helene St. Jamesová z Detroit Free Press.

Za dalších 74 vteřin to bylo 2:0 pro domácí. Mrázek totiž Schennovu střelu po buly jen vyrazil a Simmonds měl lehkou práci. U třetí branky český gólman také nedokázal chytit puk, který se od jeho výstroje odrazil přímo k Rafflovi.

A čtvrtá ‚trefa' Philadelphie byla navrch hodně smolná. Gostisbehere nahrával podél brankoviště, ale clonící detroitský bek DeKeyser kolenem srazil puk mezi betony vlastního gólmana.

Vytáhnou se Flyers i na šampióny?

„Po prvním inkasovaném gólu jsme neukázali moc velkou odolnost. Naši beci vyráběli chyby, musíme být lepší," zuřil kouč Red Wings Jeff Blashill. „Jakmile Flyers dali gól, úplně jsme vypadli z role," přitakával kapitán Henrik Zetterberg.

Detroit se sice třikrát dostal na rozdíl jediného gólu, naposled v čase 56:13 zásluhou Tomáše Tatara, ale vyrovnat nestihl a bude čelit velkým problémům. Už v noci na čtvrtek ho totiž Flyers mohou odklidit mimo postupovou osmičku. Pokud tedy porazí šampióny z Chicaga, kteří poslední tři zápasy prohráli s celkovým skóre 4:13, zatímco Philadelphia z uplynulých pěti utkání uhrála devět bodů.

Mrázek se mezitím může koncentrovat na čtvrteční duel v Columbusu. V souvislosti s Vezina Trophy už se ale víc mluví o jiných jménech. Podle NHL.com je největším favoritem na zisk trofeje Corey Crawford z Chicaga, následovaný Henrikem Lundqvistem z Rangers a brankářem Washingtonu Bradenem Holtbym.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články