Hlavní obsah

Obral Floridu o gól? Sudí zaskočil za Lundqvista na brankové čáře

New York/Praha

Každý sudí v NHL chce mít maximální přehled o hře, ale T.J. Luxmore to ve své horlivosti zjistit, kde se vlastně nachází puk, trochu přehnal. Henriku Lundqvistovi z Rangers na konci druhé třetiny zápasu s Floridou totiž pomohl udržet čisté konto, když nechtěně hájil brankovou čáru domácího týmu.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Brankář NY Rangers Henrik Lundqvist zasahuje v zápase s Floridou.

Článek

Byla to klasická ‚trma-vrma'. Floridský Vincent Trocheck nahazoval puk před brankoviště na Jussiho Jokinena, který se přes beka snažil o zakončení. Lundqvist zasáhl, jenže puk byl stále ve hře a švédský gólman, který přišel o hokejku, nebyl schopen ho přikrýt.

Na minimálním prostoru se v jednu chvíli ocitlo pět hráčů Rangers a další tři z Panthers. V tu chvíli se do akce zapojil i rozhodčí Luxmore, který vjel oběma nohama do brankoviště a nakukoval, kde je vlastně puk.

Trocheckovi se ho však podařilo vydolovat a na Jokinena by zívala odkrytá branka, pokud by v ní zrovna nestál rozhodčí. Finský útočník vystřelil, ale vzhledem k Lundqvistově pohozené hokejce netrefil puk úplně čistě. Sudí duchapřítomně nadskočil, kotouč se odrazil od tyčky a pak putoval podél brankové čáry. Když se ho ještě snažil dorazit do sítě Riley Smith, narazila jeho hokejka do nohy rozhodčího a Lundqvist konečně puk ukryl....

Hosté jen kroutili hlavami a vyměňovali si nechápavé pohledy. Naštvaný Jokinen se jel sudího přeptat, co to vlastně mělo znamenat... „Není to moc velká sranda, když je gólman z branky, ale zaskakuje za něj rozhodčí," pěnil Jokinen. „Ale i tak, měl jsem to dát, je to moje vina," uznal dvaatřicetiletý Fin.

Gallant: Nikdy jsem nic podobného neviděl

„Co na to říct? Sudí se postavil do branky... Nikdy jsem nic podobného neviděl, ale tihle chlapi to mají těžké," povzdechl si kouč Floridy Gerard Gallant.

A aby toho nebylo málo, gól Stevena Kampfera na 1:2 neuznali sudí kvůli vysoké hokejce. Opakovaný záběr nebyl natolik průkazný, aby zvrátil rozhodnutí Luxmoreova kolegy Erica Furlatta...

Florida se tak Trocheckovou zásluhou trefila až ve třetí třetině, jenže body z Madison Square Garden neodvezla, nakonec prohrála 2:4.

Panthers stále patří první příčka Atlantické divize, avšak z jedenácti březnových zápasů pětkrát prohráli. A všechno s týmy, které jsou teď na pozicích pro play off (Colorado, Boston, Islanders, Detroit, Rangers), což před začátkem bitev o Stanley Cup není pro floridský tým moc dobrá zpráva.

Teď Panthers navíc čekají zápasy s divizními rivaly z Bostonu a z Tampy, kteří by rádi Floridu svrhnuli z Atlantického trůnu.

Reklama

Související témata: