Hlavní obsah

NY Rangers - Boston 5:2Boston počtvrté v řadě prohrál a balancuje tři body nad pozicemi mimo play off

New York
Aktualizováno

Hokejisté Bostonu podlehli v Madison Square Garden domácímu New York Rangers 2:5, ve čtvrtém zápase v řadě nedokázali vybojovat ani bod a od pásma mimo postup do vyřazovacích bojů je dělí už jen tři body. Uspěl také druhý tým z Velkého jablka, Islanders zdolali Ottawu 3:1.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Hokejisté New York Rangers se radují z gólu.

Článek

Jezdci otevřeli skóre po Zuccarellově využité přesilovce. Vzápětí lovil puk ze své sítě také gólman domácích Lundqvist, ale sudí po konzultaci s videorozhodčím gól neuznali pro ofsajd. A tak šli domácí ve dvanácté minutě do dvoubrankového náskoku. Další početní výhodu využili po Stepanově gólu a o osudu zápasu bylo takřka rozhodnuto.

Medvědi sice do druhé třetiny vyměnili gólmana, když Raska nahradil Gustavsson, ani on však nedokázal odvrátit čtvrtou porážku v řadě. To Lundqvist v bráně Rangers vydržel celý zápas a dokonce si připsal jeden bod za asistenci.

Boston je v tabulce Východní konference na sedmém místě s tříbodovým náskokem na devátý Detroit. "Máme osud ve svých rukou, ale dáváme týmům pod námi naději. To se musí rychle změnit," řekl trenér Bostonu Claude Julien.

Židlický opět chyběl

Islanders položili základ úspěchu v prostřední třetině, v níž třemi góly zlomili bezbrankový stav. Nejdříve se prosadil John Tavares a ve 35. minutě během 21 sekund zvýraznili vedení Matt Martin a Brock Nelson. O nulu připravil brankáře Jeana-Francoise Berubeho, který chytal v soutěži teprve počtvrté a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, v poslední třetině Mark Stone.

Islanders v předchozích sedmi utkáních vyhráli jen jednou a před zápasem měli ve vyrovnané tabulce Východní konference jen dvoubodový náskok na první nepostupové místo. Navíc mají zraněného gólmana Jaroslava Haláka, který bude chybět do konce základní části, a při jeho absenci se příliš nedařilo Thomasi Greissovi.

Ale trenéru Jacku Capuanovi vyšla sázka na Berubeho, který už v sedmé minutě skvěle zlikvidoval dvě velké šance. "To mohl být zlomový bod zápasu. Chytal skvěle, zabojoval o své místo," uvedl kouč Islanders, který postrádal kvůli potížím v horní části těla Marka Židlického. Zkušený český obránce odehrál v březnu jen jedno utkání, ale Capuano prohlásil, že by neměl chybět dlouho.

Hokejová NHL:
NY Islanders - Ottawa 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Branky: 26. Tavares, 35. Martin, 35. Nelson - 47. Stone. Střely na branku: 23:23. Diváci: 13.837. Hvězdy zápasu: 1. Berube, 2. Tavares, 3. Martin (všichni NY Islanders).
NY Rangers - Boston 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky: 9. Zuccarello, 12. Stepan, 26. Brassard, 47. Miller, 58. Nash - 30. Stempniak, 53. Vatrano. Střely na branku: 41:24. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Stepan, 2. Lundqvist, 3. Yandle (všichni NY Rangers).

Reklama

Související témata: