Hlavní obsah

Krejčího paráda přišla v pravý čas. Boston stále drží postupovou osmičku

Boston/Praha

Žádný aprílový žert. David Krejčí zažil první dubnový den amerického času svůj bodově nejpovedenější zápas v NHL. Český útočník pomohl dvěma góly a stejným počtem asistencí k výhře Bostonu 6:5 nad St. Louis. Za devět let v kanadskoamerické soutěži zaznamenal čtyřbodový večer úplně poprvé.

Foto: John Hefti, Reuters

Postoupí hokejisté Bostonu do play off NHL?

Článek

Načasoval to parádně. Kdy jindy předvést osobní bodové maximum, než na konci základní části, kdy je potřeba pravidelně bodovat. Zvláště pro družstva, která se pohybují na hraně play-off, což je případ i Bostonu, má každé vítězství cenu zlata.

Medvědi se v posledních střetnutích potýkali s tím nejpalčivějším problémem - nedávali branky. Více jak tři vstřelili naposledy 8. března proti Floridě (5:4 po prodloužení). Od té doby jako kdyby Marchandovi a spol. zvlhl střelecký prach. Navíc se nedostavily ani výsledky. Tři výhry v posledních deseti mačích znamenaly propad ve Východní konferenci až na hranu postupové osmičky. Momentálně patří Bostonu sedmá příčka.

Špatné rozpoložení se ukázalo i proti St. Louis. Sám Krejčí přiznal: „Na začátku jsme byli zoufalí." Toho domácí využili a zásluhou Schwartze se dostali do vedení. Boston ale zabral a po brankách Erikssona a Krejčího otočil ještě v první třetině skóre. V té druhé sice srovnal Stastny, ale hosté odpověděli hned trojnásobně, což se ukázalo jako klíčové. Získaný náskok Bruins udrželi a nakonec urvali cennou výhru. I když v závěru to byli ještě nervy...

„Na konci jsme se trochu strachovali o výsledek. St. Louis mocně dotahovalo, ale nakonec jsme to zvládli," poukazoval Krejčí na fakt, že v čase 59:39 obránce Shattenkirk snížil na rozdíl jedné branky. „V této fázi sezóny záleží na každém bodu. Vyhrát jsme prostě museli," pokračoval.

Devětadvacetiletý hokejista krouží v NHL už devátou sezónu. Čtyřbodový večer prožil ale úplně poprvé. „Dneska byl mimořádný. Bez debat byl naším nejlepším hráčem. Je tím správným lídrem," vysekl Krejčímu poklonu trenér Claude Julien, pro něhož to bylo sedmisté utkání na lavičce Bruins.

„Bylo super vidět puky v bráně. V minulých zápasech jsme s tím trochu zápasili. Doufejme, že máme na čem stavět," pravil skromně Krejčí.

Bruins bojují v našlapané Východní konferenci o jedno ze dvou postupových pozic primárně s Detroitem a Philadelphií, na které mají v současnosti jednobodový náskok. V případě kolísavých výsledků se do tohoto boje můžou připlést ještě Tampa Bay nebo New York Islanders.

Program zápasů Bostonu, Detroitu a Philadelphie
Zbývající zápasy Bostonu:
3. 4. Chicago venku
6. 4. Carolina doma
8. 4. Detroit doma
9. 4. Ottawa doma
Zbývající zápasy Detroitu:
3. 4. Toronto venku
7. 4. Philadelphia doma
8. 4. Boston venku
9. 4. New York Rangers venku
Zbývající zápasy Philadelphie:
2. 4. Ottawa doma
3. 4. Pittsburgh venku
7. 4. Detroit venku
8. 4. Toronto doma
9. 4. Pittsburgh doma
11. 4. New York Islanders venku
pozn. tučně jsou vyznačena vzájemná střetnutí

Do konce zákládní části Medvědům zbývá odehrát ještě čtyři utkání a zvláště domácí partie s Detroitem může hodně napovědět o tom, kdo postoupí do bojů o Stanley Cup a kdo si naopak vytáhne pomyslného Černého Petra. Red Wings navíc čeká ještě duel s Philadelphií.

Kdo ze zmíněného tria postoupí do play off?
Boston a Detroit
24,8 %
Boston a Philadelphia
65,6 %
Detroit a Philadephia
9,6 %
Celkem hlasovalo 912 čtenářů.

Reklama