Hlavní obsah

Jágr po rekordním úspěchu varuje Pantery: Nemůžeš hrát na pohodu, musíš se motivovat

Toronto

Bývali za otloukánky NHL, ale pod taktovkou Jaromíra Jágra se stal z hokejistů Floridy sebevědomý tým, který si může dělat ambice i v play off, kde si z posledních šestnácti let zahrál jen jednou. Sám Jágr však před koncem základní části varuje, aby tým nepropadal sebeuspokojení, a burcuje ho k další tvrdší práci.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Jaromír Jágr v akci, vzadu přihlíží Morgan Rielly (44) z Toronta.

Článek
Fotogalerie

Panteři pondělním vítězstvím v Torontu 4:3 dosáhli na klubový rekord v počtu získaných bodů (99) a jsou velmi blízko vítězství v Atlantické divizi. Florida už měla čtyři kola před koncem soutěže jistý postup do vyřazovací části, v což možná nedoufali ani největší optimisté z řad Panterů.

Jágr, který má ve své sbírce dva Stanley Cupy, ale dobře ví, že ty nejtěžší boje na jeho tým teprve čekají. „Je to (postup) skvělý úspěch. Musíme teď ale pracovat tak tvrdě, jak je to jen možné, než začne play off. Někdy bys to rád vzal trochu na pohodu, ale tak to zkrátka nefunguje. Musíš se motivovat, abys hrál naplno, jako by už bylo play off," burcoval kladenský veterán.

Už nyní má Florida jistotu, že bude boje o Stanley Cup začínat doma. Pokud by uhájila vedení v divizi před Tampou, která ztrácí čtyři body, začínala by doma případně i ve druhém kole.

„Chtěli jsme si v první řadě zajistit účast v play off, což se nám povedlo. Teď je prioritou vyhrát divizi. Jsme už opravdu blízko. Zbývá už jen pár zápasů a chceme v nich nasbírat co nejvíce bodů. Nesmíme se spokojit s tím, co už máme," přitakával nováček Rocco Grimaldi, jenž se v Torontu blýskl dvěma góly.

Jak se uspokojení může zle nevyplatit, naznačil Panterům právě duel v Torontu, kde vedli už 3:0, ale nadějný náskok málem prohospodařili.

„Už nás porazili i doma a měli nás porazit i v prvním utkání, které jsme tady hráli. Nejsou vůbec špatný tým, disponují dobrými střelci. Navíc nemají co ztratit. V útoku jsou hodně silní," rozebíral Jágr střetnutí s jedním z nejhorších celků celé NHL.

Sám si tentokrát žádný bod nepřipsal, ale dá se předpokládat, že ve vyřazovacích bojích se budou jeho mladší spoluhráči dost spoléhat právě na něj. Play off bude pro řadu nezkušených borců novinkou.

„Nevíme, jak na tom budeme, ale brzy to zjistíme. Určitě to (play off) bude obrovská výzva. Pro hodně kluků to bude novinka a uvidíme, jak budou reagovat. Může nás to vyplašit, anebo taky ne. Třeba si nikdo nebude dělat velkou hlavu z toho, že jde o play off. Doufám, že to tak bude - žádný strach nebo tlak, prostě vyjet na led a hrát jako dosud," věří legenda s číslem 68.

Reklama

Související témata: