Hlavní obsah

Philadelphia - Washington 1:6Stav série 0:3Letci dostali výprask a jsou blízko vyřazení. Minnesota a Los Angeles slaví první vítězství

New York

Hokejisté Philadelphie utrpěli doma s Washingtonem debakl 1:6, v sérii prvního kola play off NHL tak prohrávají už 0:3 na zápasy a jsou na hraně vyřazení. Prvního vítězství se naopak dočkali hráči Minnesoty a Los Angeles. Wild před vlastním publikem porazili Dallas 5:3. V pondělí večer zabrali i Králové, kteří uspěli na ledě San Jose 2:1 po prodloužení. Stars i Sharks vedou v sérii 2:1.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Smutní hokejisté Philadelphie během třetí třetiny zápasu s Washingtonem. Vpravo je útočník Jakub Voráček, vlevo další forvard Wayne Simmonds.

Článek

Capitals soupeře sestřelili v přesilovkách, v nichž nasázeli pět ze šesti gólů. Flyers s Gudasem a Voráčkem v sestavě přitom začali slibně. Uběhlo jen 57 vteřin a oranžové hlediště vybuchlo v nadšení, když Raffl zblízka dorazil puk za Holtbyho záda.

Jenže radost domácích fanoušků dlouho nevydržela. Hosté přispěchali s rychlou odpovědí, když v 5. minutě tečoval Carlsonovu střelu Johansson. Nerozhodný stav pak vydržel až do 29. minuty, kdy se poprvé v utkání prosadil kanonýr Ovečkin.

Letci odcházeli po dvou třetinách do kabin s jednobrankovým mankem, přesto nadále živili naději na obrat. Ta se jim ale zcela rozplynula v závěrečné dvacetiminutovce. Hosté tvrdě a nemilosrdně trestali jejich fauly. Podruhé v zápase se trefil Ovečkin, který si navíc připsal i asistenci. Capitals jsou po vysoké výhře 6:1 blízko postupu do dalšího kola.

Washington si díky pěti brankám v početních výhodách vytvořil nový klubový rekord v rámci play off. Účast v druhém kole si může zajistit už ve středu, kdy se hraje ve Philadelphii čtvrté utkání.

Wild předvedli obrat proti Dallasu

Dallas si v Minnesotě brzy vypracoval dvougólový náskok, minutu před první sirénou ale inkasoval gól do šatny a Wild se nadechli k velkému zvratu.

V prostřední periodě překlopili výsledek na svoji stranu a v závěrečném dějství si už první výhru v sérii pohlídali. Obrat Divočáků režíroval Jason Pominville, který se trefil dvakrát, navíc přihrál na druhý gól svého mužstva.

Čtvrtý duel série je na programu ve středu večer, výhodu domácího prostředí mají znovu Wild.

Pearson zařídil Králům první výhru v sérii

San Jose šokovalo soupeře už po půl minutě hry. Hertl předal puk Thorntonovi, jenž si vybruslil mezi kruhy a švihem prostřelil brankáře Quicka. Žraloci ale těsný náskok neudrželi ani do přestávky, když v 9. minutě srovnal v přesilovce Kopitar.

Napínavé střetnutí muselo nakonec rozhodnout až prodloužení, které ukončil v čase 63:47 přesnou ranou mezi betony hostující Tanner Pearson. Čtvrtý zápas je na pořadu ve středu večer opět na ledě Sharks.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 3. zápas:
Philadelphia - Washington 1:6 (1:1, 0:1, 0:4)
Branky: 1. Raffl - 29. a 55. Ovečkin, 5. Johansson, 42. Kuzněcov, 48. Carlson, 59. Beagle. Střely na branku: 32:27. Diváci: 19 678. Hvězdy zápasu: 1. Carlson, 2. Ovečkin, 3. Bäckström (všichni Washington). Stav série: 0:3.
Západní konference - 3. zápasy:
Minnesota - Dallas 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky: 40. a 59. Pominville, 20. Porter, 27. Haula, 47. Koivu - 1. a 5. Sharp, 54. Sceviour. Střely na branku: 25:17. Diváci: 19 038. Hvězdy zápasu: 1. Haula, 2. Granlund, 3. Pominville (všichni Minnesota). Stav série 1:2.
San Jose - Los Angeles 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 1. J. Thornton (Hertl) - 9. Kopitar, 64. Pearson. Střely na branku: 30:24. Diváci: 17 562. Hvězdy zápasu: 1. Pearson, 2. Quick (oba Los Angeles), 3. Jones (San Jose). Stav série: 2:1.
Dokáže Philadelphia ješt otočit sérii s Washingtonem a postoupit do dalšího kola play off NHL?
Ano
7,4 %
Ne
92,6 %
Celkem hlasovalo 4917 čtenářů.

Reklama