Hlavní obsah

Nejdrsnější v NHL? Pěstí zezadu odpověděl rivalovi. V září se možná sejdou v české reprezentaci při SP

St. Louis

Servali se, i když jsou - dá se říci - starými dobrými známými. Teoreticky by se Roman Polák ze San Jose a Dmitrij Jaškin ze St. Louis mohli v září setkat i v české hokejové reprezentaci při Světovém poháru. První z nich v nominaci už je, šanci by coby semifinalista play off NHL mohl mít i druhý z nich... Teď se ovšem střetli v pořádně ostrém souboji v polovině vypjatého pátého zápasu série.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Roman Polák (46) ze San Jose při jednom ze semifinálových zápasů ztratil hokejku v souboji s Kylem Brodziakem (28).

Článek
Fotogalerie

Jaškin nejprve u mantinelu zasáhl Poláka hokejkou do obličeje. Nejspíš neúmyslně. Protivník vypěnil a krajana, s nímž v letech 2012 až 2014 působil v St. Louis, opakovaně atakoval pěstí zezadu do hlavy. Nemohlo to skončit jinak než bitkou, v níž měl třicetiletý Polák mírně navrch.

Jenže vedle pětiminutového vyloučení, které jej čekalo stejně jako o sedm let mladšího protivníka, inkasoval ještě menší trest za hrubost a Blues v přesilovce vstřelili třetí gól. Ten je ovšem nenasměroval k výhře, podlehli 3:6. Prohrávají i v sérii - 2:3.

„Nevrhnul jsem se na něho jenom proto, že by se mi jen tak zachtělo," hájil se zřejmě s odkazem na zásah holí. Nebo snad na jinou konfliktní situaci? Jeho reakce na ledě rozhodně vypadala divoce. „Musím se taky nějak chránit. Myslím, že on ví, co mám na mysli," reagoval dále na Jaškina.

„Nejtvrdší a nejdrsnější hráč v NHL," dočkal se reakcí na Twitteru bek Polák. „Nikdy se ho nepokoušejte naštvat," varoval další z diskutérů.

Nicméně za svoji odpověď zezadu se Polák stal i terčem kritiky. "Nechci o tom mluvit," nepouštěl se do velkých debat na tohle téma Polák a spíše se těšil z úspěchu svého týmu, který má nakročeno do finále NHL.

Reklama

Související témata: