Hlavní obsah

Největšími hvězdami mezi volnými hráči NHL jsou Češi, píše zámořský magazín

New York

Jared Clinton z kanadského magazínu The Hockey News dal dohromady žebříček pěti nejlepších hokejistů, kteří v NHL stále nemají podepsanou smlouvu. A na prvních dvou příčkách se umístili Češi. První je Jiří Hudler, druhý Radim Vrbata. Po nich následují Brandon Pirri, Kris Russell a Kris Versteeg.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Hudler na tréninku národního týmu.

Článek

Hudlerovi letos vypršela čtyřletá smlouva, naposledy v týmu Floridy Panthers. „Jeho pokles produktivity od sezóny 2013/2014 může vzbuzovat obavy," hledá Clinton vysvětlení, proč 32letého útočníka ještě neukořistil žádný z klubů NHL. Zároveň však upozorňuje, že se u Hudlera nejedná o nic výjimečného. „Je to hráč, kterému se nikdy nepodařilo dosáhnout nějaké konzistence," píše zámořský novinář.

Pokles formy zažil v minulém ročníku také Radim Vrbata, tomu už je navíc 35 let. „Je takřka jisté, že pokud Vrbata někde podepíše, bude se jednat o smlouvu na jeden nebo dva roky," je si jist Clinton. Zároveň však uvádí, že angažování mladoboleslavského rodáka je ideálním řešením jak levně sehnat kvalitní křídlo. „Pokud nějaký tým získá Vrbatu a zařadí jej k playmakerovi, je tu velká šance, že vstřelí 15-20 gólů," ujišťuje žurnalista.

Z českých hokejistů zatím na trhu nechráněných volných hráčů uspěli jen dva. Roman Polák se vrátil do Toronto a Michal Rozsíval prodloužil své účinkování v Chicagu. Vedle Hudlera s Vrbatou stále čeká například Patrik Eliáš, Marek Židlický, Michal Jordán, Jakub Nakládal, Jiří Tlustý či Tomáš Fleischmann.

Reklama