Hlavní obsah

Jágr: Asi nejsme tak dobří, jak jsme si mysleli

NEW YORK

Po dlouhých 24 dnech, vyplněných přestávkou pro olympijské hry v Turíně, se hokejisté New York Rangers opět představili v domácí hale Madison Square Garden. Důvod k oslavě ale domácí fanoušci neměli, Rangers prohráli s Carolinou 1:2. A to i přesto, že svého soupeře přestříleli. Švýcarský brankář Caroliny Martin Gerber ale přiváděl domácí hráče k zoufalství.

Článek

Rangers vyslali na Gerbera celkem 38 střel, z toho sedmnáct jen v poslední třetině. Skórovat se jim však podařilo pouze jednou, když ve 44. minutě dorazil Steve Rucchin za Gerberova záda střelu obránce Thomase Pöcka. Stejně jako v neděli na ledě New Jersey tak Jezdci prohráli zápas poměrem 1:2.

"Musíme se vrátit o krok zpátky, protože jsme si mysleli, že jsme mnohem lepší, než doopravdy jsme," řekl po zápase Jaromír Jágr. "Tahle dvě utkání nás ale naučila, že tomu tak ještě není," dodal český útočník, který se ani v jednom z utkání bodově neprosadil. Proti Carolině byl pouze dvakrát za sebou vyloučen.

Rucchin: Je to dobrý budíček

Jeden z veteránů v týmu Rangers Steve Rucchin ale vyzývá ke klidu. "Nesmíme panikařit, jsou to jen dva zápasy. Ale možná je dobře, že jsme si uvědomili, že je před námi řada dobrých mužstev. A pokud chceme být jedním z nich, je třeba se plně soustředit celých šedesát minut. Ty porážky ukázaly, že je třeba se probudit," řekl jediný autor branky v posledním zápase týmu.

Trenéra Rangers Toma Renneyho znepokojila při zápase s Carolinou především neúspěšnost v přesilových hrách. Jeho svěřenci nevyužili ani jednu z pěti početních výhod, včetně té dvojnásobné v první třetině. "To byla jedna z věcí, která nás opravdu srazila," přiznal Renney po zápase.

Radost děla kouči alespoň fakt, že by mohl brzy začít počítat s Petrem Průchou. Český útočník se dává dohromady po operaci kolena a včera už poprvé bruslil. Pokud vše půjde dobře, mohl by se už ve čtvrtek zapojit do tréninku mužstva.

Reklama