Hlavní obsah

Washington se dohodl na nové smlouvě s útočníkem

Washington

Švédský hokejový útočník Marcus Johansson předešel arbitrážnímu slyšení, když ve středu podepsal nový tříletý kontrakt s Washingtonem. Johansson se jako chráněný volný hráč dohodl s Capitals na celkovém příjmu 13,75 miliónu dolarů, v průměru tak bude pobírat přes 4,58 miliónu dolarů ročně.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Washingtonu Marcus Johansson.

Článek

Pětadvacetiletý Johansson, jehož si právě Capitals vybrali do NHL před sedmi lety jako celkově 24. hráče v pořadí, se nemohl dohodnout s klubem na smlouvě již loni a obě strany požádaly o arbitráž. Johansson požadoval roční příjem 4,75 miliónu dolarů, Washington nabízel jen tři milióny. Švédovi bylo nakonec přiřknuto 3,75 miliónu a nyní si ještě polepší.

Držitel olympijského stříbra ze Soči odvedl v minulé sezóně svůj standard, když si za 74 zápasů základní části připsal 46 bodů (17+29) a byl šestým nejproduktivnějším hráčem týmu. Ve 12 bitvách play off přidal dvě trefy a pět nahrávek. Celkem má v NHL na kontě 419 startů a 232 bodů za 78 gólů a 154 asistencí. Ve vyřazovacích bojích o Stanleyův pohár nastřádal během 56 utkání 22 bodů (7+15).

Reklama

Související témata: