Hlavní obsah

Šlégr musí na operaci s ploténkou, sezóna pro něj skončila

BOSTON

Sezóna plná zklamání skončila pro českého hokejistu Jiřího Šlégra z Bostonu předčasně. Čtyřiatřicetiletý majitel "zlatého hattricku" se podle listu Boston Globe podrobí operaci ploténky a v tomto ročníku NHL si už nezahraje. Také kvůli potížím se zády nastoupil Šlégr v sezoně pouze k 32 zápasům.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Šlégr.

Článek

"Tak to prostě je. Sezóna už pro mě skončila," uvedl Šlégr. "Potíže se zády nejsou nic příjemného. Je hodně těžké vysvětlit, jak se vlastně cítíte. Bude nejlepší to vyřešit teď, abych ještě mohl hrát," řekl olympijský vítěz, mistr světa a vítěz Stanley Cupu, jenž do NHL naposledy zasáhl 16. ledna.

Operační zákrok dá Šlégrovi šanci pokračovat v kariéře. "Můj doktor mi řekl, že by se do toho nepouštěl, pokud by nebyla šance, abych se znovu vrátil na led. Řekl mi: 'Spravím to, abys mohl zase hrát'," uvedl Šlégr, který přišel do Bostonu před dvěma lety z Vancouveru.

Člen slavné generace litvínovských odchovanců nedostával v mnoha utkáních tolik prostoru, kolik si představoval. "Není dobré hrát s bolestí. Je fakt, že já jsem moc nehrál, trenéři si asi mysleli, že nemám dobrou výkonnost," řekl.

Podle kouče Mika Sullivana se Šlégr rozhodl správně. "Bylo to pro něj hodně frustrující. Problémy se zády ho omezovaly, teď bude mít šanci znovu pokračovat v kariéře," uvedl kouč.

Šlégrův účet v NHL se tak zatím zastavil na 622 zápasech a 249 bodech. Ve slavné zámořské soutěži oblékal syn někdejšího reprezentanta Jiřího Bubly dresy Bostonu, Vancouveru, Detroitu, Atlanty, Pittsburghu a Edmontonu.

Reklama

Související témata: