Hlavní obsah

Eliáš a další kontrakt v NHL? Ďáblové na ikonu nespěchají

Praha

Jarní operace kolene a dvacetiletá oddanost klubu. To jsou dva faktory, které visí ve vzduchu mezi hokejistou Patrikem Eliášem a New Jersey Devils. 1240 zápasů, přes 1000 kanadských bodů. Věrnost proti zdraví a výkonnosti. Generální manažer klubu Ray Shero řekl, že s podpisem nové smlouvy nespěchá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oblékne Partrik Eliáš opět dres New Jersey Devils?

Článek

Čtyřicetiletý útočník v minulé sezóně odehrál jen 16 utkání a připsal si 8 bodů. To vše kvůli problémům pravého kolena, kvůli kterému podstoupil 11. května operaci. Podle původních předpokladů měl mít před sebou 4 až 6 měsíců na regeneraci a vrácení se do formy.

„Chceme se ujistit, že víme, jak na tom je. Bude pokračovat v bruslení, uvidíme, jak na tom bude. Neexistuje žádné rozhodnutí o našem nebo jeho konci, nechceme na to tlačit. Obě strany budou mít otevřenou mysl. Je skvělé mít Patrika, jsem rád, že je zpátky," vyjádřil se manažer k Eliášovi, který už měsíc nazouvá brusle.

Shero chce vidět, jak Eliášovo koleno reaguje, v jakém je zdravotním stavu, zda vydrží zátěž. To vše chce znát, než začnou vůbec jednání o jakékoli smlouvě.

„Nejhorší je s bolavým kolenem na něco tlačit. Patrik zná své tělo velmi dobře, je ve fantastické formě, vypadá skvěle. Ale tady se bavíme o kolenu. Nemáme žádnou lhůtu, budeme spolu v kontaktu a uvidíme, jak se bude cítit," dodal Shero.

Oblékne ikona klubu opět dres Ďáblů?

Eliáš odehrál celou svoji kariéru v NHL za Devils. V historii klubu dal nejvíce gólů - 408. Také má nejvíce asistencí - 617 a bodů - 1025. V počtu odehraných zápasů je třetí - 1240, před ním jsou jen Ken Daneyko - 1283 a Martin Brodeur - 1259. Eliáš také vyhrál dvakrát Stanley Cup, a to v letech 2000 a 2003. Oblékne rodák z Třebíče zase dres Ďáblů?

„Před čtyřmi měsíci jsem měl docela velkou operaci s kolenem. Bruslím už asi měsíc a snažím se. Jsem vděčný, že mi v Devils nechávají otevřené dveře. Pokud budu schopný ještě nastoupit, vrátíme se k otázce kde a jestli mě ještě vůbec budou chtít. V tenhle moment nejsem schopný hrát, ještě to bude měsíc dva trvat. Jsem na to připravený, management Devils taky," řekl Eliáš v rozhovoru pro rozhlas.cz.

Reklama