Hlavní obsah

Hašek se prý už v této sezóně do branky nevrátí

OTTAWA

Dominik Hašek se už kvůli zranění z olympijských her v této sezóně do branky hokejistů Ottawy nevrátí, tvrdí to s odvoláním na zdroje z klubu list Ottawa Sun. Vedení Senators ani gólman Hašek tuto informaci nepotvrdili.

Foto: PRÁVO/Radek Malina

Dominik Hašek

Článek

Jednačtyřicetiletý Hašek si 15. února poranil úpon stehenního svalu hned v prvním utkání olympijského turnaje proti Německu. Od té doby nejenže neodehrál jediný zápas, ale ani netrénoval s mužstvem. Na ledě se podle listu objevil ve výstroji naposledy ve čtvrtek, ale jen velmi krátce.

Olympijský vítěz z Nagana se vrátil v dresu Ottawy do NHL po téměř dvou letech a před olympijskými hrami odchytal 43 zápasů. S průměrem 2,09 obdržených gólů na zápas je Hašek aktuálně nejlepší v soutěži, s úspěšností zákroků 92,5 procenta na zápas mu patří druhé místo za Francouzem Cristobalem Huetem.

Pokud se Hašek opravdu nebude moci ani na play-off vrátit, bude muset Ottawa spoléhat pouze na nováčka Raye Emeryho. Třetí brankář Senátorů Michael Morrison, jehož nejlepší tým Východní konference získal před uzávěrkou přestupů z Edmontonu, zatím odchytal za klub z kanadské metropole jen jedno utkání.

Reklama

Související témata: