Hlavní obsah

Polák: Ještě by to chtělo pár bodů

PRAHA/NORIMBERK

Norimberk finišuje v bundeslize v boji o záchranu. V sobotu doma porazil 3:0 Mohuč, která je rovněž ohrožená. Na trávníku se sešli tři čeští fotbalisté. Petr Ruman z týmu hostí, který odehrál 74 minut, a Marek Nikl s Janem Polákem v domácím dresu. Ti vydrželi na trávníku celé utkání. S Polákem jsme hovořili telefonicky...

Článek

"Zápas jsme měli plně ve své režii a s výhrou jsme hodně spokojení, protože jsme odrazili dalšího soupeře v boji o udržení. Zachránění ale zatím nejsme, ještě pár bodů by to chtělo. Kaiserslautern, který je na prvním sestupovém místě, jich ztrácí jen sedm. Pokud ale budeme hrát tak jako v sobotu nebo vůbec v posledních zápasech doma, jsem velkým optimistou, že se v bundeslize udržíme.

V sobotu jsme dali gól už ve 3. minutě. Dostal jsem míč od naší branky, šel jsem s ním dopředu a pak ho dal do strany obránci, po jehož přihrávce skóroval Sajenko. V první půli jsme měli i další šance, ale gól už nepadl.

Po změně stran se naše hra ještě zlepšila. Hosty jsme prakticky nepustili k ničemu a hlavně jsme vstřelili další góly. Nejprve v 68. minutě Kiessling a deset minut před koncem Slovák Vittek, jemuž se na jaře střelecky daří.

Sám jsem se dostal jen k jedné pořádné ráně, ale brankář vytlačil míč na roh. To mi nevadí, neprahnu po gólech. Důležité je, že vyhráváme, a můj úkol je v tom, abych akce rozehrával a snažil se připravit šance spoluhráčům.

Atmosféra v Norimberku je teď velmi dobrá. V sobotu přišlo skoro pětačtyřicet tisíc diváků, což je skvělá návštěva. Hodně nás drželi a pomohli nám. Nikdo tu nepochybuje o tom, že se udržíme."

Reklama

Související témata: