Hlavní obsah

Calgary se dohodlo s oporou. Gaudreau se upsal na šest let

Calgary

Hokejový útočník Johnny Gaudreau se dohodl s Calgary na nové šestileté smlouvě a nebude na startu nové sezóny NHL chybět v sestavě Flames. Klub sice podrobnosti kontraktu nezveřejnil, podle kanadské televizní stanice TSN ale třiadvacetiletému americkému forvardovi zaručuje celkem 40,5 miliónu dolarů, tedy v průměru 6,75 miliónu dolarů ročně.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Gaudreau bude dál oblékat dres Calgary Flames.

Článek

Gaudreau nemohl s vedením Flames jako od 1. července chráněný volný hráč najít dlouho společnou řeč. V září se představil v dresu Výběru Severní Ameriky na Světovém poháru v Torontu a po jeho vyřazení se stále nemohl zapojit do přípravného kempu.

"Rozhodl jsem se s Calgary prodloužit kontrakt. Vždycky jsem říkal, že chci hlavně hrát hokej. Chci tady být pro své spoluhráče a pro fanoušky Calgary," uvedl Gaudreau na svém twitterovém účtu.

V uplynulé sezóně skončil sedmý v kanadském bodování NHL se 78 body za 30 branek a 48 asistencí ze 79 utkání. "Jsme nadšení, že jsme dotáhli dlouhodobý kontrakt s klíčovou postavou našeho týmu. Všichni, kdo sledují naše mužstvo, tak vědí, jaký je Johnny talent. A kdo ho neviděl tak často v Calgary, tak to mohl sledovat na Světovém poháru," uvedl generální manažer Calgary Brad Treliving.

Na Světovém poháru si Gaudreau připsal ve třech zápasech čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Calgary si jej vybralo v roce 2011 ve čtvrtém kole draftu na 104. místě. V NHL má na kontě 160 utkání a 143 bodů za 55 tref a 88 asistencí. V 11 duelech play off zaznamenal čtyři zásahy a pět přihrávek.

Reklama

Související témata: