Hlavní obsah

Jágra okradl bizarní moment o hokejku. Rozhodčí museli páčit, pak hvězda udeřila

Florida

Deset zápasů čekal na ukončení střeleckého půstu a další historický zápis, jehož se Jaromír Jágr dočkal až po hodně bizarním momentu, který ho připravil o hokejku. Kuriózní chvilka možná přišla v pravý čas, protože přihrála kladenskému veteránovi hůl, s níž jako teprve třetí v dějinách NHL dosáhl na metu 750 vstřelených gólů.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr (vpředu) v souboji s Karlem Alznerem z Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

Co se stalo? Jen pár okamžiků před Jágrovou trefou proti Washingtonu na 2:2 zůstala po souboji u mantinelu hokejka slavné osmašedesátky zaklíněna ve škvíře mantinelu. A zasekla se tak dokonale, že ji 44letý veterán ani po opakovaném pokusu nedokázal vytáhnout ven.

„Můj bože, tohle je fakt šílené. Jágr se snažil vytáhnout hokejku ven, ale na to musel zapomenout," divili se zámořští komentátoři zápasu.

Jágr musel odjet na střídačku, jenže hra mezitím dál pokračovala, zatímco hokejka k pobavení poblíž sedících fanoušků trčela dál z mantinelu směrem do hrací plochy.

I rozhodčí se pořádně zapotili, než hůl pozdější hvězdy utkání vypáčili ven. Už s novým nádobíčkem pak Jágr dosáhl na jubilejní gól, který však porážku Floridy 2:4 neodvrátil.

Reklama