Hlavní obsah

Pokud Jágr překoná rekord, chce férově

NEW YORK/PRAHA

Gesto hodné obdivu předvedl ve čtvrtek český hokejista Jaromír Jágr. Hvězdě New Yorku Rangers rozhodčí připsali vítězný gól v městském derby proti Islanders, Jágr ale za rozhodčími o přestávce zajel a upozornil je, že se puku nedotkl. Gól byl tak připsán Martinu Strakovi a Jágr stále čeká na svůj 53. gól v sezóně, kterým by překonal klubový rekord Adama Gravese.

Článek

Jaromír Jágr vyšel v utkání bodově naprázdno a neskóroval už čtvrtý zápas v řadě. Ve svých čtyřiatřiceti letech ale na individuální trofeje a rekordy příliš nehledí. "Když dám 53. gól v sezóně, nechci aby to bylo takhle. Přál bych si, aby to byl pěkný gól," řekl Jágr po zápase zámořským novinářům. "Kdybych nic neřekl, po zápase byste se mě pořád dokola ptali, jak to bylo. A v titulcích bych byl označený jako podvodník," dodal Jágr.

Zmíněná situace přišla v poslední minutě druhé třetiny. Martin Straka zavezl puk podél pravého mantinelu do útočné třetiny a přihrávkou před branku hledal svého kolegu v útoku. S Jágrem se ale vracel Ostrovan Wyatt Smith, od jehož nohy se kotouč odrazil za záda překvapeného DiPietra.

Překoná Jaromír Jágr rekord Adama Gravese?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Rangers šli do vedení a hala explodovala nadšením. Všichni totiž předpokládali, že směr puku změnil Jaromír Jágr a překonal tak klubový rekord Adama Gravese v počtu vstřelených branek za sezónu. Než stihl český reprezentant rozhodčím cokoliv říct, v Madison Square Garden propukly oslavy.

Ale po skončení druhé třetiny Jágr zajel za dvojicí arbitrů a upozornil je, že se puku ani nedotkl. "To vypovídá o kvalitě Jaromírovy osobnosti. Dva body jsou pro něj důležitější než cokoliv jiného. Skvělá demonstrace jeho velikosti," rozplýval se po zápase domácí trenér Tom Renney.

Zisk Stanley Cupu nezapomenete nikdy

S nadhledem se na situaci díval autor branky Martin Straka. "Cítím se špatně. Říkal jsem Jardovi, ať si ten gól nechá. Že nechci, aby na mě diváci bučeli," říkal po utkání s tradičním nadhledem plzeňský odchovanec. Jeho odhad byl správný, po opravě autora gólu se halou neslo nesouhlasné bučení. Straka si diváky udobřil dalším gólem ve 49. minutě.

Jaromír Jágr už před sezónou tvrdil, že jeho hlavním cílem je dovést klub po sedmi letech strádání do vyřazovacích bojů. To se mu podařilo, týmový úspěch stále zůstává prioritou. "Rekord si budete pamatovat dva týdny, ale případný zisk Stanley Cupu nezapomenete nikdy. Chci střílet góly, abych svému celku pomohl vyhrát. Ne abych překonal rekordy. Když se mi nepodaří vstřelit 53. gól, budeme s Gravym spokojení oba," uvedla skromně česká hvězda.

Reklama