Hlavní obsah

Brankář Mazanec zamířil z Nashvillu na farmu do Milwaukee

Nashville

Vedení Nashvillu poslalo českého hokejového brankáře Marka Mazance na farmu do Milwaukee do nižší AHL. Pětadvacetiletý odchovanec Písku se držel v prvním týmu Predators od začátku přípravného kempu a v NHL odchytal v této sezóně dva zápasy. Nyní jej na pozici dvojky Pekky Rinneho vystřídá finský gólman Juuse Saros.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Brankář Nashvillu Marek Mazanec se snaží zabránit ve skórování Andrewovi Coglianovi z Anaheimu.

Článek

Mazanec nastoupil za Nashville 15. října na ledě Chicaga při porážce 3:5 a o jedenáct dnů později dochytal duel v Anaheimu, kde při prohře 1:6 inkasoval dva góly. Má tak průměr 5,04 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 80,6 procenta.

V zámoří působí Mazanec od roku 2013, kdy odešel do Nashvillu po zisku extraligového titulu s Plzní. Převážně působil v AHL, kde strávil celý uplynulý ročník. V NHL odchytal celkem 29 utkání s průměrem 2,89 gólu na utkání, úspěšností 89,8 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

V létě podepsal s Nashvillem novou roční dvoucestnou smlouvu, která mu při působení v NHL zajišťuje plat 575 tisíc dolarů. Na farmě jeho příjem činí 100 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: