Hlavní obsah

Panteři vyztužili obranu. Z Rangers získali drsného hromotluka

Sunrise

Hokejové týmy Floridy a New Yorku Rangers si vyměnily obránce. Novým spoluhráčem Jaromíra Jágra je čtyřiadvacetiletý Dylan McIlrath, zatímco do Big Apple poslali Panteři o čtyři roky staršího Stevena Kampfera a právo volby při draftu v roce 2018. Kvůli trejdu zřejmě z prvního mužstva putuje znovu na farmu Floridy do Springfieldu český bek Jakub Kindl.

Foto: Profimedia.cz

Tvrdost pěstí bijce Dylana McIlratha okusil v NHL mimo jiné i český útočník San Jose Tomáš Hertl.

Článek

Kanadského zadáka McIlratha draftovali Rangers v roce 2010, většinu času však dosud strávil na farmě v nižší AHL, v níž jeho konto trestů pravidelně značně přesahovalo stominutovou hranici. Bezmála dvoumetrový a metrák vážící bek skutečně nejde pro ránu daleko, o čemž se už v NHL přesvědčili leckteří borci, třeba i podobně urostlý Wayne Simmonds z Philadelphie či jeho spoluhráč Luke Schenn (viz. video).

A mimochodem, pamatujete, kdo se to přiřítil vyřídit si účty s Radko Gudasem poté, co v přípravném utkání před začátkem letošního ročníku přišpendlil na hrazení Jimmyho Veseyho? Byl to právě McIlrath, jemuž v zámoří přezdívají Hrobník. Do bitky se pak zapojil i Jakub Voráček.

Podmínkou McIlrathova trejdu mezi oběma kluby podle TSN je, aby v tomto ročníku odehrál v prvním týmu Floridy nejméně 30 zápasů. Pokud se tak nestane, výměna práva volby v 7. kole draftu 2018 pozbývá platnosti.

Reklama

Související témata: