Hlavní obsah

Kapitán hokejistů Tampy Stamkos má utržený meniskus

Kapitán hokejistů Tampy Bay Steven Stamkos si v úterním zápase v Detroitu utrhl meniskus. Podle televize TSN se elitní útočník Lightning podrobí v coloradském Vailu operaci, po níž bude čtyři až šest měsíců rehabilitovat. Dvojnásobný nejlepší střelec NHL tak může přijít o zbytek sezóny.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Kapitán Tampy Bay Steven Stamkos (č. 91) slaví se spoluhráči gól.

Článek

"Momentálně vyhodnocujeme možnosti léčby a rehabilitace," uvedl generální manažer Tampy Steve Yzerman.

Šestadvacetiletý kanadský centr Stamkos se zranil v první třetině při nenápadné kolizi u mantinelu s Gustavem Nyquistem a odkulhal z ledu. Pravé koleno nemohl zatížit. Tým pak opustil a vrátil se do Tampy na vyšetření.

V úterním zápase v Detroitu Stamkos stihl jen čtyři střídání, ale i gól. Petra Mrázka překonal v sedmé minutě a dostal hosty do vedení 2:0. V kanadském bodování NHL mu patří třetí místo s 20 body.

Vážnější zranění Stamkose potkalo už potřetí za poslední tři roky. V listopadu 2013 si zlomil holeň, nehrál čtyři měsíce a přišel o olympijský turnaj v Soči. V závěru minulé sezóny zase Tampě chyběl kvůli krevní sraženině v paži.

V létě podepsal s floridským klubem novou osmiletou smlouvu na 68 milionů dolarů. Na nedávném Světovém poháru v Torontu pomohl Kanadě k trofeji.

Reklama

Související témata: