Hlavní obsah

Florida povolala z farmy českého hokejového obránce Kindla

Sunrise

Vedení Floridy povolalo podruhé v sezoně z farmy ve Springfieldu z nižší AHL českého obránce Jakuba Kindla, který se zatím startu v tomto ročníku NHL nedočkal. Místo v kádru Panthers se pro něj tentokrát uvolnilo poté, co byl zařazen na marodku zadák Alex Petrovic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Kindl v reprezentačním dresu.

Článek

Devětadvacetiletý Kindl se připojil ke kádru Floridy z farmy už před necelými dvěma týdny, ale po dvou dnech putoval zpátky. Do utkání s Tampou Bay (3:1) tehdy nezasáhl a zůstal jen na tribuně. V AHL si připsal v této sezóně ve 13 zápasech sedm bodů za gól a šest asistencí.

Florida získala Kindla letos na konci února z Detroitu za výběr v šestém kole draftu v roce 2017. Na kontě má 292 zápasů v NHL a 70 bodů za 16 branek a 54 asistencí, ve 20 duelech play off zaznamenal gól a čtyři přihrávky.

Red Wings si Kindla vybrali v roce 2005 v prvním kole draftu na 19. pozici. V minulé sezóně za Floridu sehrál 19 utkání v základní části a připsal si dvě asistence. V play off nastoupil k jedinému ze šesti zápasů neúspěšné série prvního kola s New York Islanders.

Kindl, jenž čerpá poslední rok čtyřletého kontraktu, má v této sezóně plat tři miliony dolarů. Tento příjem má zaručený i při působení v AHL.

Reklama

Související témata: